Cât îi costă URAGANUL SANDY pe americani

Cât îi costă URAGANUL SANDY pe americani

Impactul total al uraganului Sandy nu este încă ştiut în această seară, iar costurile financiare ale dezastrului natural vor fi foarte greu de calculat. Pagubele sunt încadrate în acest moment între 10 şi 20 de miliarde de dolari.

Analiştii sunt de părere că suma ar putea suferi modificări în funcţie de măsurile care vor fi luate în perioada următoare. Surprinzător, un uragan poate aduce un boom economic în urma sa.

"Costurile sunt calculate, în general, ca fiind pagublele suferite de case, structuri sau alte bunuri. Toate pagubele sunt înmulţite cu doi, deoarece aproximativ jumătate dintre bunuri sunt asigurate. Nu includ costurile cu orele de muncă pierdute", a declarat William Nordhaus, profesor de economie la Universitatea Yale.

Furtuna va provoca pagube financiare foarte importante, însă costurile nu se vor compara cu cele provocate de Uraganul Katrina, care i-a costat pe americani aproape 125 de miliarde de dolari. Grupul de cercetare finanicară Moody's a anunţat că impactul Uraganului Sandy va fi "important, dar temporar".

Ne puteți urmări și pe Google News

În general, companiile îşi revin foarte rapid după un dezastru natural, acest exemplu fiind susţinut de evoluţiile financiare ale firmelor din Florida, care fuseseră grav afectate de furtuni, în 2005. CITIŢI ŞI:

  • CLICK AICI PENTRU A VEDEA FOTOGALERIA CU URAGANUL SANDY
  • HARTA zonelor în care face prăpăd uraganul SANDY
  • O româncă în mijlocul URAGANULUI SANDY. O poveste spectaculoasă şi IMAGINI IMPRESIONANTE de la faţa locului