Evenimentul Zilei > Justitie > CSM anunță o LOVITURĂ pentru Dragnea. Declarațiile liderului PSD au ÎNCĂLCAT INDEPENDENȚA justiției
CSM anunță o LOVITURĂ pentru Dragnea. Declarațiile liderului PSD au ÎNCĂLCAT INDEPENDENȚA justiției

CSM anunță o LOVITURĂ pentru Dragnea. Declarațiile liderului PSD au ÎNCĂLCAT INDEPENDENȚA justiției

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM )a admis miercuri cererea de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România „faţă de atacurile reprezentanţilor puterii legislative şi ai puterii executive materializate în discursurile unor lideri politici din 9 şi 10 iunie”, au precizat pentru AGERPRES surse din interiorul instituției.

Declarațiile mnenționate sunt cele făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Dragnea aprecia că este vorba de o „comandă” politică, iar întregul dosar instrumentat de DIICOT este o adevărată „demență”.

Potrivit surselor citate, decizia a fost luată cu 15 voturi "pentru", conform AGERPRES.

CSM a luat în dezbatere, miercuri, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar, a cărei discutare a fost amânată pe 14 iunie.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a trimis la CSM, în luna iunie, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar „faţă de atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive, materializate în discursurile unor lideri politici din data de 9 iunie, respectiv data de 10 iunie”.

Conform FJR, este necesară intervenţia „neîntârziată” a CSM, în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru „a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor”.

De asemenea, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România au făcut un apel „tuturor persoanelor interesate” să conştientizeze că problemele din Justiţie se rezolvă instituţional, prin proceduri legale, nu în stradă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: