Evenimentul ZileiActualitateCSM București se va bate pentru trofeul Ligii Campionilor

CSM București se va bate pentru trofeul Ligii Campionilor

CSM București se va bate pentru trofeul Ligii Campionilor
Româncele s-au califi cat în Final Four, după un meci fantastic, câștigat, în deplasare (scor 29-28), la gruparea rusă Rostov Don

România există din nou în handbalul mare. În week-end, CSM București s-a calificat în Final Four, elita Ligii Campionilor, cea mai importantă competiție intercluburi.

Paula Rodrigues, șapte goluri

Elevele lui Kim Rasmussen porneau cu șansa a doua înaintea returului disputat în Rusia, cu Rostov Don, pentru că în tur, pe teren propriu, câștigaseră doar cu 26- 25, având un avantaj firav, de un gol.

Însă, în retur, româncele au impus ritmul și au condus meciul, dându-le puține șanse rusoaicelor. CSM a avut o diferență constantă de șase-șapte goluri, iar în final a câștigat cu 29-28. Cea mai bună marcatoare a bucureștencelor a fost brazilianca Ana Paula Rodrigues, cu șapte goluri, iar de partea cealaltă, Ekaterina Ilina a scuturat plasa de opt ori.


Turneul Final Four se va desfășura, în Ungaria, la Budapesta, în perioada 7 -8 mai


Astfel, handbalul românesc va avea o reprezentantă în Final Four, turneu la finalul căruia se va decide câștigătoarea Ligii Campionilor.

În premieră, în Final Four

Este pentru prima dată când o formație din campionatul intern ajuge la acest nivel, după schimbarea formatului competiției.

Alături de CSM București, în Final Four s-a mai calificat și formația maghiară Gyor ETO, care a trecut de Ferencvaros, cu două victorii lejere, scor 31-18, în deplasare, și 40-23, pe teren propriu. Aseară, (după închiderea ediției) s-u disputat și retururile celorlalte două meciuri.

Competiția va fi găzduită de Budapesta

Buducnost a întâlnit-o, acasă, pe HCM Baia Mare, după ce în tur se impusese cu scorul de 29-24, iar muntengrencele de la Buducnost s-au deplasat în Norvegia, pentru a înfrunta formația Larvik. Ex-iugoslavele au închis discuția despre calificare, la finalul primei manșe, pentru că s-au impus cu un scor categoric: 34-20.

Final Four se va desfășura în perioada 7-8 mai, în captala Ungariei, Budapesta.

Oltchim, ultima finalistă

Oltchim Râmnicul Vâlcea a fost ultima echipă de handbal feminin din România care a evoluat cu trofeul Ligii Campionilor pe masă. În 2010, gruparea „alb-albastră” a ajuns în finală și a întâlnito pe Viborg. Danezele au învins în prima manșă, scor 28-21 și s-au impus și în retur, în Sala Polivalentă, scor 32-31. În 2013, Oltchim a înfruntat-o pe Gyor, în semifinale, și a ratat dramatic calificarea în ultimul act. Româncele au cedat acasă, scor 22- 24, iar în retur au câștigat, în deplasare, doar cu 25-24.


Accesează: