Jihadiştii din Statul Islamic s-au perfecţionat continuu în materie de torturi, execuţii, atentate şi distrugeri de monumente, reuşind să ofere omenirii unele din cele mai monstruoase scene din câte s-au văzut vreodată. Informaţii despre trei noi execuţii au fost furnizate Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care le-a calificat drept abominabile.
Potrivit CNN, trei persoane au fost legate de jihadişti de colonaele aflate în oraşul antic Palmira şi aruncate în aer. Informaţiile provin de la o sursă locală din Palmira, aflat sub controlul ISIS din luna mai. Deocamdată, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) nu deţine informaţii cu privire la victime.
ISIS "a legat de coloane trei persoane din Palmira și din împrejurimi pe care le-a arestat... și le-a executat aruncând în aer" aceste trei coloane, a declarat directorul OSDO Rami Abdel Rahman.
Potrivit lui Khaled al-Homsi, un militant din Palmira, gruparea jihadistă nu a informat imediat locuitorii orașului în legătură cu identitatea persoanelor executate și nici motivul execuției. "Nu era nimeni acolo pentru a asista (la execuții). Coloanele au fost distruse și SI a oprit accesul la sit", a declarat Homsi.
Gruparea jihadistă a început de mai multă vreme distrugerea bogatului patrimoniu arheologic al orașului antic, înscris în Patrimoniul mondial al umanității de către UNESCO. Ultima distrugere în Palmira a avut loc la începutul lunii octombrie, când ISIS a aruncat în aer Arcul de Triumf din orașul antic. În septembrie, gruparea ultraradicală a distrus mai multe celebre turnuri funerare ale orașului antic, unice în lume, iar în august a aruncat în aer unele dintre cele mai frumoase temple, ale lui Bel și Baalshamin.
Gruparea jihadistă a folosit de asemenea amfiteatrul orașului antic pentru execuția publică a 25 de soldați sirieni de către adolescenți.
Jihadiştii l-au decapitat, de asemenea, pe fostul șef al Antichităților din oraș Khaled al-Assaad, în vârstă de 82 de ani. Ruinele din Palmira erau vizitate de circa 150.000 de persoane pe an înainte de începutul conflictului din Siria în 2011, care a făcut peste 250.000 de morți.