CRUCEA pe care TERORIŞTII islamişti NU au reuşit s-o RĂPUNĂ. A fost împuşcată de şase ori, a fost în comă iar acum povesteşte despre miraculoasa sa supravieţuire
- Dodo Romniceanu
- 28 decembrie 2015, 11:36
Supravieţuirea tinerei cântăreţe franceze Laura Croix, împuşcată de şase ori în sala de concerte de la Bataclan, a surprins pe toată lumea. Femeia în vârstă de 31 de ani s-a zbătut între viaţă şi moarte vreme de mai multă săptămâni şi au fost multe clipe în care medicii au fost aproape convinşi că e o cauză pierdută.
Incredibila poveste a Laurei Croix (Cruce) ţine prima pagină a ziarelor din Occident iar supravieţuirea tinerei cântăreţe este catalogată drept “miracolul de la Bataclan” . 130 de oameni au murit iar 352 dintre spectatorii prezenţi la concertul trupei americane Eagles of Death Metal au fost grav răniţi în fatidica seară de 13 noiembrie. Împuşcată de şase ori, Laura Croix a fost supusă mai multor intervenţii chirugicale chiar în noaptea în care a fost adusă în stare critică la spital. Trei dintre gloanţe i-au străpuns pieptul iar alte trei i-au ciuruit abdomenul. A avut un braţ rup şi fractură de bazin, plus două degete zdorbite iar medicii s-au văzut nevoiţi să o supună unei traheotomii pentru a nu o pierde.
Din comă şi-a revenit abia pe 10 decembrie. A început să comunice cu familia, iniţial prin uşoare mişcări ale ochilor. Abia de curând a vorbit pentru prima oară, punând nenumărate întrebări despre cele întâmplate. “A vrut să ştie ce a fost acolo. Apoi a început să aibă coşmaruri. Şi-a amintit că atacatorii au urlat Allahu Akbar înainte de împuşca zeci de oameni, într-o primă fază”, a povestit Sébastien Croix, fratele Laurei, pentru Sunday Times.
Chiar dacă tânăra va mai trebui să rămână poate chiar şi un an în spital, familia “Cruce” este deosebit de încrezătoare în recuperarea acesteia. Sunt absolut convinşi că Laura va urca, la un moment dat, din nou pe scenă.
Acaturile din 13 noiembrie au fost cele mai sângeroase petrecute vreodată pe teritoriul Franţei. 130 de persoane, printre care şi doi români, au murit la Paris, după ce trei atacuri aproape simultane au avut loc asupra teatrului Bataclan şi asupra unor restaurante din preajma Stade de France, unde naţionala franceză juca un amical cu Germania, meci la care era prezent şi preşedintele Hollande.
Vânând oamenii cu Kalaşnikovul la Bataclan sau aruncându-se în aer cu veste explozibile atârnate de ei, atacatorii – cetăţeni francezi sau belgieni majoritatea dintre ei – au adus Franţa în stare de urgenţă, cu armata scoasă pe străzi şi frontiere închise.
Anchetatorii francezi şi belgieni au identificat până acum zece persoane care au participat la aceste atacuri teroriste, revendicate de gruparea Statul Islamic. Două dintre ele, între care şi Salah Abdeslam, cel mai căutat om al momentului, au dispărut şi sunt căutate de autorităţile din toată lumea.
Atacurile de la Paris au scos la iveală ineficienţa incredibilă a serviciilor de informaţii franceze şi belgiene, care nu au putut să prevadă un atac atât de elaborat, deşi participanţii la el erau nişte tineri mulţi dintre ei cu antecedente penale sau chiar condamnaţi pentru terorism, unii plecaţi să lupte în Siria sau Yemen pentru Statul Islamic şi întorşi nestingheriţi în Franţa sau Belgia.