Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cronica TV Cu Academicienii la Cafenea
Cronica TV

Cu Academicienii la Cafenea

Cronica TV Cu Academicienii la Cafenea

Și eu și realizatorul emisiunii ne-am întrebat cum este posibil ca asemenea oameni să nu apară mai des pe micile ecrane

 

Săptămâna trecută am avut onoarea să particip la emisiunea Cafeneaua politică, de la postul TV Money Channel împreună cu academicienii Nicolae Breban și Eugen Simion. Ei doi sunt între cei mai mari literați români în viață și fiecare dintre ei are la activ performanțe culturale remarcabile care îi transformă în legende încă din timpul vieții.

Dacă Eugen Simion trăiește în București și mai apare la unele manifestări de elită, Nicolae Breban poate fi considerat o adevărată pasăre rară pentru că locuiește la Paris și apare rar în public.

Să stai în preajma unor asemenea oameni mi se pare un privilegiu, chiar și doar pentru mai bine de o oră, mai ales când amândoi sunt lucizi și par sănătoși cu toate că au trecut de 80 de ani.

În general în emisiunea Cafeneaua politică, moderată de Horia Alexandrescu(un academician și el în media) se discută o singură temă, nu intervin breaking news-uri și nu se ceartă nimeni.

Așa că , în liniște am avut ocazia să privesc și să ascult doi titani ai spiritului, cum rar am văzut, în ultimii ani pe micile ecrane din România.

Am avut senzația că și cei doi academicieni au venit și au vorbit cu plăcere în așa fel că problemele politice cotidiene, atât de infestate de tot felul de microbi, dobândeau noblețe și profunzime în dicursul lor.

Și eu și realizatorul emisiunii ne-am întrebat cum este posibil ca asemenea oameni să nu apară mai des pe micile ecrane. Și ei doi se întrebau pentru că am înțeles că nu-i deranjează să iasă în public. Doar că nimeni nu îndrăznește să-i invite. Poate și pentru că clienții obișnuiți ai principalelor canale de știri sunt mai comozi, nu pun probleme de nici un fel dar nici nu spun mare brânză.

Noi am îndrăznit să îi invităm din nou miercurea viitoare, de la orele 22 și au acceptat.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: