Evenimentul Zilei > Social > Criză în sistemul de sănătate! Greva generală a paralizat spitalele!
Criză în sistemul de sănătate! Greva generală a paralizat spitalele!

Criză în sistemul de sănătate! Greva generală a paralizat spitalele!

Astăzi, în spitale, vor fi asigurate numai urgenţele. Greva din sistemul de sănătate va paraliza spitalele. Numai o treime din personal va fi la serviciu.

Astăzi, în spitalele din România, va fi grevă generală, informează digi24.ro.

Vor fi asigurate numai urgenţele, şi doar o treime din personal va fi la serviciu.

Aproape 75.000 de angajaţi din sistemul de sănătate vor participa la protest.

Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Aceştia cer aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009, dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor.

Alte revendicări sunt legate de reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare, care acum sunt şi de 800 de lei, precum şi eliminarea discrepanţelor salariale între spitalele clinice si cele neclinice. Aici există diferenţe de până la 1200 de lei.

Protestele Federaţiei Sanitas au început la finalul lunii septembrie, când sindicaliştii au pichetat Ministerele Muncii, Finanţelor şi Sănătăţii. În 12 octombrie, membrii Federaţiei Sanitas au fost în grevă japoneză, iar în 19 octombrie, în grevă de avertisment. 

Articol în curs de actualizare.