Criza politică, mult mai gravă decât pare? PNL caută o cale de scăpare

Criza politică, mult mai gravă decât pare? PNL caută o cale de scăpare

În contextul actualei crize politice, Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, susține că nici PSD, nici PNL nu ar vrea să mai preia guvernarea.

„Guvernarea înseamnă acum un cartof fierbinte, de care PNL ar vrea sa scape, ca sa nu dea seama la alegeri, iar PSD-ul nu vrea sa îl preia el.

Un guvern neutru ar fi soluția logica in aceasta situație.

Dacă însă acest guvern ar fi încredințat unui premier provenit tot din PNL, in mentalul public tot PNL-ul va fi socotit la guvernare, urmând sa deconteze la alegeri!?

Ne puteți urmări și pe Google News

Back to square one, înapoi la pătratica unu!”., scrie Mircea Pașcu, pe rețele sociale.

Liberalii sunt în impas

Luni, Curtea Constituţională a României a decis că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcţia de premier!

Așadar, sesizarea formulată de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și președintele interimar al Senatului, Titus Corlățean, a fost admisă de magistrații CCR. Conform deciziei Curții Constituționale, președintele Klaus Iohannis trebuie acum să desemneze un alt premier.

PSD vrea să dețină controlul Senatului

Senatorii PSD s-au reunit pentru a alege noul președinte al acestui for.

Șerban Nicolae este propunerea PSD pentru funcția de președinte al Senatului. Decizia a fost luastă de senatorii PSD, în cadrul unei ședințe a grupului PSD din Senat.

„Votul va fi mâine în plen, nu ştiu cine mai candidează. Am fost liderul grupului trei ani şi jumătate. Tot ce am decis la grup s-a respectat, nu a fost nevoie niciodată să-mi iau măsuri de precauţie cu propriii colegi. Nu ştiu de la cine sunt voturile nule, probabil ale colegilor care se decid mai greu când e vorba de colegi, prieteni apropiaţi”, a spus Şerban Nicolae, la scurt timp după ședință.

Ședința, una importantă, s-a desfășurat începând cu ora zece, fiind convocați toți senatorii PSD, care trebuie să aleagă, prin vot, una dintre cele trei propuneri, Titus Corlățean, Radu Oprea și Șerban Nicolae.

Senatorul ales are cele mai mare șanse să ajungă noul președinte al Senatului, și drept urmare al doilea om în Statul Român, după președintele României.