Criza internațională din IT continuă și în acest an. Recent, unul dintre cei mai mari producători de jocuri video din lume și-a închis filiala din Cluj. Odată cu această decizie, peste 130 de persoane au rămas fără un loc de muncă.
Probleme în industria IT. Val de concedieri
Gameloft este unul dintre cele mai cunoscute companii producătoare de jocuri video din lume. Zilele trecute, oficialii companiei au anunțat că filiala de la Cluj se va închide. Din acest motiv, 136 de angajați vor fi concediați.
„În ultimele luni, în lumina condițiilor de piață dificile și în continuă schimbare, Gameloft și-a revizuit capacitățile de producție și a analizat posibilitățile de a-și eficientiza operațiunile. Din păcate, asta ne face să anunțăm astăzi închiderea filialei noastre din Cluj și să concediem toți angajații” - a transmis CEO-ul companiei.
Mesaj pentru angajații clujeni
Conducerea Gameloft a anunțat că biroul companiei se va închide până la finalul lunii iulie. Reprezentantul societății le-a transmis angajaților clujeni că decizia „nu a fost luată cu ușurință”.
„Fiți siguri că această decizie nu a fost luată cu ușurință și înțelegem pe deplin impactul pe care îl va avea asupra fiecăruia dintre voi. Biroul se va închide până la sfârșitul lunii iulie și până atunci, vom lucra cu toți, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a vă gestiona situația. Vreau să vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru contribuția dumneavoastră la Gameloft de-a lungul anilor și vă doresc tot ce este mai bun pentru viitor”, a mai spus CEO-ul companiei.
Cutremur pe piața IT. Toate statele sunt afectate
Criza internațională din domeniu se resimte nu doar în România, ci și în alte state mai dezvoltate. Recent, NTT Data, un jucător important din acest domeniu, a concediat mai mulți angajați.
De altfel, în Statele Unite ale Americii sunt înregistrate zilnic sute de disponibilizări. Un raport al Romanian Economic Monitor (REM) de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) arată că 684 de salariați din IT sunt concediați zilnic.
„Există o tendință îngrijorătoare de încetinire a ritmului de angajare în IT-ul românesc”, conform studiului realizat de cercetătorii Universității Babeș-Bolyai.