''Vreau să spun în mod sincer că structurile de forţă nu sunt capabile în acest moment să preia rapid controlul asupra situaţiei în regiunile Doneţk şi Lugansk'', a afirmat Turcinov, în cadrul unei întâlniri la Kiev cu şefii administraţiilor de stat regionale, după cum relatează RIA Novosti, citată de Agerpres.

El a adăugat că situaţia din Estul ţării continuă să fie deosebit de tensionată, în special la Slaviansk (regiunea Doneţk). ''Oraşul Slaviansk este controlat de grupări teroriste şi diversioniste'', a afirmat Olexandr Turcinov, potrivit Unian.

Preşedintele ucrainean interimar a denunţat, ieri, „inactivitatea” şi chiar „trădarea forţelor de ordine” în Estul Ucrainei. „Evenimentele din Est ilustrează inacţiunea, incapacitatea şi, uneori, trădarea criminală a forţelor de ordine în regiunile Doneţk şi Lugansk”, a afirmat el.

Marile oraşe din Sud-Estul Ucrainei, între care Doneţk, Harkov şi Lugansk, se confruntă din luna martie cu o mobilizare fără precedent a susţinătorilor federalizării ţării care contestă noile autorităţi proeuropene de la Kiev şi cer organizarea unor referendumuri cu privire la viitorul statut politic al acestor regiuni.