Evenimentul Zilei > Politica > Cristiana Anghel, despre liberali: „Este fariseism. Vreau să văd că niciunul de la PNL nu va face cerere pentru pensia respectivă”
Cristiana Anghel, despre liberali: „Este fariseism. Vreau să văd că niciunul de la PNL nu va face cerere pentru pensia respectivă”

Cristiana Anghel, despre liberali: „Este fariseism. Vreau să văd că niciunul de la PNL nu va face cerere pentru pensia respectivă”

Senatoarea Cristiana Anghel (ALDE) a catalogat drept fariseism absenţa parlamentarilor PNL de la votul privind Statutul deputaţilor şi senatorilor prin care se prevede că parlamentarii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.

"Vreau să văd că niciunul de la PNL nu va face cerere pentru pensia respectivă. În perioada asta cât sunt senator nu am contract de muncă pentru că nu am cu cine îl face, dar plătesc pentru pensii. Dacă ai avut trei – patru – cinci mandate şi vrei să ieşi la pensie nu ai anii de vechime şi, când ieşi la pensie, ai pensia ciuntită din cauza vechimii. Este fariseism. Ei sunt probabil primii care vor depune cerere pentru a avea pensia respectivă suplimentară. (…) Uneori parlamentarii au dat dovadă că nu merită nici indemnizaţia respectivă, dar vorbim de parlamentarii vechi, care au fost nişte oameni extraordinari, de cultură, cu coloană vertebrală. La aceia se gândeşte cineva?", a declarat Cristiana Anghel, la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă va depune cerere la final de mandat, ea a spus: "Nu ştiu dacă voi depune cerere. Nu ştiu ce voi face până atunci. Nici dacă voi trăi până atunci". 

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, marţi, cererea de reexaminare a preşedintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor. Proiectul, care este o modificare la Statutul deputaţilor şi senatorilor, prevede că parlamentarii care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat. 

Parlamentarii liberali nu au participat la votul pe acest proiect.