Cristian Tudor Popescu după reținerea lui Sorin Oprescu: „Azil politic în interiorul UE mi se pare absurd”

Cristian Tudor Popescu după reținerea lui Sorin Oprescu: „Azil politic în interiorul UE mi se pare absurd” Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu a făcut câteva precizări cu privire la strategia lui Sorin Oprescu, reținut astăzi în Grecia. Gazetarul susține că sunt șanse extrem de mici ca acesta să primească azil politic, însă în acest mod poate trage de timp. El face o paralelă între cazul fostului primar și cel al Elenei Udrea.

Celebrul gazetar Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat informațiile apărute cu privire la reținerea lui Sorin Oprescu. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile din Grecia, fostul primar al Capitalei a mers să depună actele pentru azil politic la Atena, moment în care a și fost reținut.

Azil politic în interiorul UE mi se pare absurd

CTP a declarat că Sorin Oprescu încearcă să tragă de timp, la fel ca și alți politicieni din România. El nu crede că varianta cu azil politic va funcționa, având în vedere că Grecia este stat european, la fel ca România. Totuși, gazetarul consideră că strategia fostului edil al Capitalei este bună pentru a trage de timp.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Probabil că va reuși domnul Oprescu să tragă de timp, așa cum face Elena Udrea în Bulgaria. Asta urmărește să facă și Sorin Oprescu în Grecia. Să vedem cât o să țină.

Din câte am auzit, ultima știre, încearcă să depună actele pentru azil politic. Azil politic în interiorul UE mi se pare absurd. Grecia și România sunt țări ale Uniunii Europene, nu cred ca e posibil. Adică, ceea ce a reușit Sebastian Ghiță fugind în Sebia, cu care nu avem tratat de extrădare, nu cred că poate reuși Sorin Oprescu. Dar să tragă de timp poate.

Obiectivul este, atât în cazul domnului Oprescu, cât și în cazul doamnei Udrea, ceea ce a reușit de pildă Puiu Popoviciu, care nici în ziua de azi nu a venit să-și execute pedeapsa în România. S-a dus la Londra, a reușit cu justiția de acolo să evite aducerea în țară”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Cristian Tudor Popescu compară cazul lui Sorin Oprescu cu a altor politicieni

Gazetarul aduce în discuție Justiția din România și modul în care procedează politicienii care primesc condamnări cu executare în diverse dosare. Cristian Tudor Popescu susține că ceea ce a făcut Sorin Oprescu și Elena Udrea nu este ceva inedit pentru țara noastră, aceasta fiind modul în care au acționat mulți politicieni în ultimii 32 de ani.

„Și asta ce arată? Arată în general că așa cum e Justiția în România, care permite de ani și ani celor care au o condamnare definitivă cu executare să fugă din țară, rezultă de aici că e rentabil să furi, e rentabil să iei mită, e rentabil să faci evaziune fiscală și toate genurile de infracțiuni, pentru că justiția română îți permite să scapi de pedeapsă.

Să vedem până când. Sigur, că aș fi acuzat dacă aș generaliza dacă aș spune că asta este imaginea politicianului român, dar așa cum istoria politică a României din ultimii 32 de ani o demonstrează, sunt multe, înfricoșător de multe cazuri de politicieni români care au comis astfel de acte de corupție, acte de trafic de influență, de furt, de spălare de bani. Are vreo 4 capete de acuzare Sorin Oprescu, deci cazul Sorin Oprescu este o tipologie des întâlnită printre politicienii români. Asta cred că este cea mai corectă formulare”, a mai declarat CTP.