Cristian Tănase, câştigul unui eşec

Cristian Tănase, câştigul unui eşec

Mijlocaşul de la FC Argeş a impresionat în repriza a doua a meciului cu Serbia, când l-a înlocuit pe Codrea, evoluând cu dezinvoltură.

Înfrângerea usturătoare de la Constanţa, în urma căreia naţionala de fotbal şi-a diminuat până la anulare şansele de calificare la Campionatul Mondial de anul viitor, lasă în urmă şi un câştig: piteşteanul Cristi Tănase. “Dacă e să am un regret, acesta este faptul că nu am început meciul cu Tănase titular”, a mărturisit Piţurcă, la finalul meciului cu Serbia. Înaintea partidei, selecţionerul îl lăuda pe argeşean: “Nu ştiu ce are Gourcuff mai mult decât el”. Titular la antrenamente, rezervă la meci În vârstă de 22 de ani, Tănase a făcut parte din echipa titularilor la antrenamentele premergătoare meciului cu Serbia, dar, în ultimul moment, Piţurcă s-a răzgândit şi l-a lăsat pe banca de rezerve. Aruncat în luptă din primul minut al reprizei secunde, la scorul de 2-0 pentru sârbi, Cristi Tănase a jucat dezinvolt, cu un tupeu specific jucătorilor cu personalitate. Totodată, Tănase şi-a câştigat locul de titular pentru meciul cu Austria, de miercuri.   Mihăiţă Ianovschi: “Am avut emoţii pentru el”

„E un băiat cuminte, cu mult bun simţ şi cu o personalitate puternică”, a fost caracterizarea făcută pentru „Evenimentul zilei” de Mihăiţă Ianovschi, cel care l-a crescut de la 14 ani pe Cristian Tănase la juniorii echipei FC Argeş. „Poate tocmai aceste calităţi au fost determinante în evoluţia sa sâmbătă seară, la Constanţa”, continuă nepotul celebrului Leonte Ianovschi.

Produs al Liceului cu Program Sportiv din Piteşti, Tănase a fost luat de FC Argeş în 2003. „Profesorul Nicolae Vameşu e cel care l-a descoperit, iar FC Argeş a fost echipa care i-a oferit consacrarea” , mărturiseşte Mihai Ianovschi, şeful inepuizabilului izvor de talente al grupării din Trivale.   „Cineva, acolo sus, îl iubeşte pe băiatul ăsta”

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristi Tănase a fost luat pentru prima oară la echipa mare a Argeşului de Ion Moldovan. „Făcea naveta de la echipa mare la juniori”, îşi aminteşte Mihăiţă Ianovschi.

„Niciodată însă nu şi-a dat aere de vedetă. Juca cu o plăcere nebună la juniori. Şi, haideţi să vă mai spun ceva. Acolo, sus, cineva îl iubeşte pe băiatul ăsta. Anul trecut, unui junior foarte talentat, dar cu probleme financiare, i-a murit tatăl. I-am povestit lui Cristi despre drama acelui copil. A doua zi, Tănase i-a făcut cadou copilului o pereche de ghete în valoare de 1.000 de lei. La câteva zile după acest gest, pe numele lui Tănase a venit prima convocare la echipa naţională”, ne-a mărturisit Mihăiţă Ianovschi.

Despre soarta lui Tănase nu s-au interesat până acum doar granzii Ligii I, ci şi câteva cluburi din străinătate. Mircea Lucescu a fost printre primii, Şahtior Doneţk manifestându-şi intenţia de a-l transfera pe piteştean încă de acum trei ani.  

"Nu regret «primul 11» ales. Poate că în privinţa lui Tănase puteam să fac altă alegere. Regret că nu am început cu el titular. Tănase este un câştig pentru naţională. Nu ştiu ce are Gourcuff în plus faţă de jucătorul de la FC Argeş." - Victor Piţurcă, selecţionerul României

COPILĂRIE CHINUITĂ

A crescut fără tată

Împotriva Serbiei, Tănase a evoluat în ghetele primite luna trecută cadou de la fratele său, cel care l-a susţinut permanent pe Cristi, nevoit să crească fără tată, după ce părinţii lor s-au despărţit. Încălţările sunt inscripţionate cu porecla piteşteanului, „Dodel”. Aflat sub contract cu gruparea din Trivale până în 2012, internaţionalul piteştean e în atenţia presei de mai mulţi ani, jurnaliştii argeşeni contabilizându-i talentatului fotbalist inclusiv derapajele. Acum doi ani, ziariştii din Argeş au scris despre escapadele nocturne ale lui Tănase, dar şi despre calităţile de pugilist ale acestuia. Încurcat la acea vreme cu o piteşteancă focoasă, Tănase a fost acuzat că-şi cam altoia prietena, fotomodel, ori de câte ori aceasta îl înşela!

Citiţi şi: