Cristian Preda: USL a primit NOTA 4 în MCV

Cristian Preda: USL a primit NOTA 4 în MCV

Europarlamentarul Cristian Preda afirmă că raportul MCV sancţionează dur USL legat de "comportamentul privitor la normele statului de drept".

"În Raportul MCV prezentat azi public stă scris: 'Modificarea expeditivă și netransparentă a Codului penal în decembrie 2013 a stârnit o preocupare generală fiind privită ca o atingere adusă sistemului de combatere a corupției și de promovare a integrității'. Purtătorul de cuvânt al Comisiei a subliniat, de asemenea, că există îngrijorări în privința independenței justiției.Acesta e limbajul tehnocraților de la Bruxelles. În traducere politică, toate astea înseamnă: majoritatea USL primește nota 4 pentru comportamentul privitor la normele statului de drept. Nu există semne cum că un progres ar fi posibil. Atâta timp cât Ponta & co rămân la putere, statul de drept va fi sub o amenințare permanentă", a scris Preda pe blog. Raportul privind progresele înregistrate de România și Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) a fost adoptat adoptat astăzi de Comisia Europeană. "România a făcut progrese în multe domenii, ne exprimăm îngrijorarea față de independența justiției, amendamentele din Parlamentul României afectează integritatea justiției, există foarte multe exemple în ceea ce priveşte un grad de opoziţie la măsurile anticorupţie şi de integritate", se afirmă în raport.

CITIŢI ŞI:
  • Comisia Europeană: suntem îngrijorați în legătură cu independența justiției și opoziția față de măsurile anti-corupție. România, pregătită să adere la Schengen