”Am fost foarte surprins să văd scenariul Stoica. Recent într-un interviu domnul Stoica cerea tuturor să se ralieze lui Emil Boc. Inclusiv lui Vasile Blaga, îi sugera să se retragă într-un soi de consens fabricat, mă rog nu fabricat, ordonat, poruncit”, a spus Preda, la RFI. 
Europarlamentarul a adăugat că nu agreează ”aerul ușor nedemn” în care se derulează lucrurile în partid înaintea alegerilor, precizând că trebuie făcută ”o distincţie între unitatea de care e nevoie în PDL şi mimarea acestei unităţi, prin chemarea sub un drapel care să excludă orice competiţie”. 
”Avem nevoie de unitate, dar unitate în demnitate, nu unitate într-un soi de maimuţăreală, pentru că nici unui partid nu i-a stricat competiţia. Înţeleg din acelaşi interviu că domul Stoica scrie de zor la moţiunea domnului Boc, asta se înţelegea, şi s-a gândit să-şi simplifice probabil sarcina, dar nu e în regulă aşa ceva”, aspus Preda.
Vicepreședintele PDL Valeriu Stoica i-a sugerat, într-un interviu, lui Vasile Blaga să-și retragă candidatura la șefia partidului. "Eu cred că după Convenţia Naţională sau chiar înainte şi Vasile Blaga, şi susţinătorii lui vor veni lânga echipa Boc", a spus Stoica.
”Nici gând să renunț la candidatură”, a fost replica lui Blaga.