Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Preda nu zice „nu” unei candidaturi la şefia PDL
Cristian Preda nu zice „nu” unei candidaturi la şefia PDL

Cristian Preda nu zice „nu” unei candidaturi la şefia PDL

Europarlamentarul Cristian Preda nu exclude o candidatură la şefia PDL, precizând că e dispus să facă orice ca USL să fie blocată. El a precizat că discută cu Monica Macovei şi Sever Voinescu, alături de care a cerut derogare de vechime în PDL, despre asumarea poziţiei de şef de moţiune, o decizie nefiind însă luată în acest moment.

"Eu sunt dispus să-mi asum orice e legal şi posibil astfel încât Uniunea Social-Liberală să fie blocată, pentru că e bazată pe impostură. Trebuie făcut orice ca o alianţă în care Zoe Petre stă alături de Marian Vanghelie să nu ajungă la putere, pentru că Zoe Petre şi Marian Vanghelie nu pot sta în aceeaşi alianţă. O astfel de alianţă este una contra naturii şi România nu are nevoie de o alianţă contra naturii", a spus Preda, pentru EVZ, întrebat dacă este dispus să conducă o moţiune dacă derogarea de vechime în partid va rămâne definitivă.
Europarlamentarul PDL a precizat însă că în discuţiile cu Monica Macovei şi Sever Voinescu, alături de care a cerut derogarea, nu s-a stabilit care dintre ei să fie conducător de moţiune la Congres.
"Nu am stabilit cine îşi va asuma responsabilitatea să conducă o moţiune. Discutăm", a spus el.
PDL îi trimite la linia de start a alegerilor din partid pe Monica Macovei, Sever Voinescu şi Cristian Preda. Cu calculele aproape gata şi convinşi că noua gardă nu are şanse prea mari să se impună la vot în conducerea partidului fără "spatele greilor", liderii PDL au eliminat din statut criteriul vechimii pentru înscrierea în cursă.