Cristian Preda: Competiția din PDL are un aer suprarealist

Cristian Preda: Competiția din PDL are un aer suprarealist

Europarlamentarul Cristian Preda susține că alegerile din PDL au ”un mic aer suprarealist”, explicând că acesta este și unul dintre motivele pentru care a ales să nu intre în competiție pentru o funcție în partid.

”Există două elemente care aduc un mic aer suprarealist acestei competiţii. Iniţial s-a pornit de la ideea ca Boc să fie candidat, pentru că nu va mai fi prim-ministru, au fost şi aleşi locali care au votat în acest sens şi toată lumea aştepta ca Boc să nu mai fie prim-ministru, ci candidat la şefia partidului. Al doilea element interesant este acela că deşi primul-ministru şi mulţi miniştri candidează, în mod public discuţia nu e despre Guvern. Dimpotrivă, susţinătorii lui Boc l-au atacat pe Blaga, spunând că acesta e aliat cu Opoziţia, deci ei nu apără guvernul, dar îl atacă pe Blaga, spunând că ar fi aliat cu Opoziţia, ceea ce, în fine, nimeni n-a înţeles. În schimb, Blaga, care ar fi avut într-adevăr o oportunitate să-şi construiască această candidatură definind o alternativă la guvern nu face acest lucru, probabil timorat, de frică să nu creadă cineva că e în Opoziţie. Deci nu se conturează un dialog care să articuleze clivajul de care vă spuneam şi anume miniştri versus non-miniştri”, a explicat Cristian Preda, la RFI.

Cât privește opțiunea sa de a nu se înscrie în cursa pentru o funcție de conducere, europarlamentarul susține că mai poate aștepta, din punctul său de vedere, în acest moment, ”libertatea unui membru” de partid fiind mai importantă.  "Eu cred că eşti ceea ce vrei să fii într-un partid, indiferent dacă ai o funcţie sau nu. Libertatea unui membru de rând e mai importantă decât funcţia negociată sau pur şi simplu obţinută în urma unui vot într-o competiţie suprarealistă. Libertatea e importantă. Putem să aşteptăm, nu trebuie să ne grăbim foarte tare", a spus Preda.

Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Blaga se teme că Boc va prăbuşi partidul în sondaje
  • Taberele din PDL iau cu asalt funcţiile de conducere
  • Cine candidează pentru funcţiile de conducere din PDL. Vezi cele mai importante nume