Evenimentul Zilei > Justitie > Cristian Boureanu rămâne în arest după ce judecătorii i-au respins contestația
Cristian Boureanu rămâne în arest după ce judecătorii i-au respins contestația

Cristian Boureanu rămâne în arest după ce judecătorii i-au respins contestația

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins vineri contestaţia lui Cristian Boureanu, astfel încât acesta rămâne în arest preventiv în dosarul în care este acuzat de ultraj după ce a agresat un poliţist rutier. Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pe 10 iunie, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, iar vineri tribunalul i-a respins contestaţia.

Pe 9 iunie, în jurul orei 1,30, Cristian Boureanu se afla într-o maşină condusă de un ospătar de la restaurantul în care petrecuse, fiind oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutierăde două ori în decurs de câteva minute. În momentul în care poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate, între fostul politician și unul dintre polițiști s-a iscat un conflict. După ce fostul deputat i-a aplicat o lovitură în zona inghinală, poliţistul a reacţionat şi l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.

Fostul deputat a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca. Fostul parlamentar a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca de unde a fost preluat de poliţişti şi dus în faţa unui procuror, care a decis reţinerea lui pentru 24 de ore. Ulterior, un magistrat a decis ca fostul deputat să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.