Evenimentul Zilei > Actualitate > O lecţie dură de la viaţă: Crin Antonescu nu îşi respectă promisiunea făcută în Parlament | VIDEO
O lecţie dură de la viaţă: Crin Antonescu nu îşi respectă promisiunea făcută în Parlament | VIDEO

O lecţie dură de la viaţă: Crin Antonescu nu îşi respectă promisiunea făcută în Parlament | VIDEO

Crin Antonescu a declarat, în urmă cu trei săptămâni, în plenul Camerelor reunite, că, dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage "definitiv" din viaţa politică. Cu toate acestea, liderul PNL nu are de gând să se despartă de funcţia sa.

"Veţi fi sau nu suspendat azi, veţi fi sau nu demis, de verdictul poporului, ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică. Dacă veţi fi demis la referendum, nu ştiu ce veţi face, dar vă urez şi dumneavoastră şi mie un singur lucru: să apucăm amândoi o justiţie pe deplin independentă în România", a declarat Crin Antonescu, pe 6 iunie.

La scurt timp după declaraţiile pe care le-a făcut în Parlament, Crin Antonescu a căutat o cale de întoarcere.

"N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul ori plec eu (…). Când am văzut, totuşi, cât de mult sunt interesaţi partiazanii domnului Băsescu, parcă mai mult chiar decât de ramânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place şi vreau şi eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă. A survenit acum şi acest element care dă peste cap orice condiţie de competiţie electorală, în care domnul Băsescu strigă: fugiţi, fugiţi de la urne. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament şi de niciun rămăşag", a spus Antonescu, la Antena 3.

Apoi, la nici o zi de la aceste declaraţii, preşedintele interimar s-a răzgândit din nou.

"Nu am afirmat că nu mai demisionez. Dacă asta este grija principală a dumneavoastră, nicio grijă, fac ceea ce am spus că voi face. Niciodată nu am încălcat ceea ce am spus în parlamentul României sau ceea ce am spus că voi face", a declarat Crin Antonescu la Realitaea Tv.

Dacă la ieşirea din secţia de votare la referendum, Crin Antonescu a declarat simplu – "Am emoţii normale pentru o fiinţă vie" -, astăzi, pus faţă în faţă cu un referendum nevalidat şi o iminentă întoarcere a lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, liderul PNL nu pare să aibă de gând să îşi respecte cuvântul dat în Parlament.

Mai mult, colegii din USL, îl acoperă. "Cum, când am câştigat cu 85% la 15%, ce faci? În ce ţară trăim? Cine pierde se duce la Cotroceni, cine câştigă pleacă? Nici vorbă de aşa ceva. Nu ştiu dacă se validează sau nu, dar când câştigi cu 85 la 15, loser-ul se duce la Cotroceni şi cştigătorul ce să facă, să plece acasă?", a spus Victor Ponta.

DECLARAŢIILE FĂCUTE ÎN PARLAMENT DE CRIN ANTONESCU

<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Rfji1j3MCTQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
CITIŢI ŞI:

  • Numărătoarea paralelă PDL privind prezenţa la vot: 31% la ora 19.00. Află estimarea BEC la ora 21.30 | VIDEO
  • Antena 3, marea intoxicare: CIFRA scoasă din burtă care să acopere FRAUDA la referendum. Ce ascunde marja de la BEC
  • Dăm 10.000 de euro! Stai cu ochii pe fraude
  • USL pregăteşte o mineriadă la Vila Dante în ziua referendumului. Vanghelie îşi activează combatanţii la "Ziua porţilor deschise". Serviciile secrete sunt în alertă
  • DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Mircea Mihăieş: Referendumul nu e ceva obligatoriu
  • DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Ion Cristoiu: „Premierul a îndemnat, în chip iresponsabil, la fraudarea referendumului în favoarea USL”
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: