Crin Antonescu: "Rezultatele nu sunt definitive. România a demonstrat că e o ţară democratică"

Crin Antonescu: "Rezultatele nu sunt definitive. România a demonstrat că e o ţară democratică"

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a făcut, aseară, la ora 23.00, primele declaraţii după închiderea urnelor.

"Referendumul a fost boicotat de PDL şi de Traian Băsescu, pe de o parte, de către UDMR şi marea parte a cetăţenilor de etnie maghiară, pe de altă parte. Cu toate că a fost caniculă şi a fost o zi de vacanţă, românii au răspuns chemării într-un mod exemplar", a spus Crin Antonescu.

"Rezultatele nu sunt definitive. Am văzut azi un cetăţean român hotărât şi care a spus prezent într-un moment important. România a demonstrat azi că este o ţară deplin democratică, în care cetăţenii înţeleg să îşi exercite drepturile", a adăugat preşedintele interimar. Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, că vor fi aşteptate rezultatele oficiale ale referendumului şi că decizia Curţii Constituţionale va fi respectată. "Vom aştepta în mod democratic rezultatele oficiale de la BEC, vom aştepta şi respecta cu toţii decizia Curţii Constituţionale. Vom avea, până la urmă un rezultat sau altul, la acest referendum", a explicat Antonescu. "Le mulţumesc celor care prin votul lor au scris o pagină frumoasă din istoria României. Ne vom întâlni atunci când rezultatele vor fi oficiale", a mai spus Crin Antonescu. Antonescu nu a vorbit astăzi, în timpul referendumului de demitere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

  • Numărătoarea paralelă PDL privind prezenţa la vot: 31% la ora 19.00. Află estimarea BEC la ora 21.30 | VIDEO
  • Antena 3, marea intoxicare: CIFRA scoasă din burtă care să acopere FRAUDA la referendum. Ce ascunde marja de la BEC
  • Dăm 10.000 de euro! Stai cu ochii pe fraude
  • USL pregăteşte o mineriadă la Vila Dante în ziua referendumului. Vanghelie îşi activează combatanţii la "Ziua porţilor deschise". Serviciile secrete sunt în alertă
  • DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Mircea Mihăieş: Referendumul nu e ceva obligatoriu
  • DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Ion Cristoiu: "Premierul a îndemnat, în chip iresponsabil, la fraudarea referendumului în favoarea USL"

Ne puteți urmări și pe Google News