Crin Antonescu: "Nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României"

Crin Antonescu: "Nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi, la Piteşti, că este "pe deplin solidar" cu cei patru demnitari acuzaţi de incompatibilitate, precizând că "până la proba contrarie" aceştia nu ar trebui să demisioneze şi că "nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României".

"Cei patru miniştri, am văzut eu, au declarat, şi-au spus punctul de vedere. (...) Nu am eu ce să adaug la lucrurile pe care dânşii le-au exprimat foarte clar. Sunt pe deplin solidar cu toţi. Este cât se poate de evident, nu e vorba aici că bănuim, este evident, da, că la prima oră, în prima zi de campanie electorală, această ANI, mai precis conducerea ei, care s-a dovedit în atâtea rânduri o unealtă politică a regimului Traian Băsescu, îşi face de cap şi îşi face menirea în continuare. Pentru că aşa cum au dat cel puţin explicaţiile cei patru miniştri asistăm la unul dintre cele mai spectaculoase cazuri de abuz din partea ANI. Până la urmă avem parchet, avem instanţe şi mai mult de atât eu nu mai am de adăugat", a spus Crin Antonescu, conform mediafax.ro.

Întrebat dacă demnitarii vizaţi de ANI ar trebui să-şi dea demisia de onoare, având în vedere că în anul 2011 fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a făcut acest gest, Crin Antonescu a răspuns: "Nu e un caz deloc, dar deloc similar ca al domnului Botiş. Şi eu vă reamintesc că cel puţin dacă vorbim de PNL au mai avut în vremea Guvernului Tăriceanu vreo trei miniştri care au demisionat pe acuzaţii întru totul nefondate. Nu, nu trebuie să demisioneze pentru că sunt până la proba contrarie nevinovaţi şi nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României". Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat astăzi că miniştrii Ovidiu Silaghi (Transporturi), Eduard Raul Hellvig (Dezvoltarea Regională şi Turism), Dan Mihalache (secretar general adjunct al Guvernului) şi Liviu Marian Pop au probleme cu averea, sunt incompatibili sau sunt în conflict de interese. Iritarea lui Antonescu este oarecum de înţeles, dat fiind că trei dintre cei patru - Silaghi, Hellvig şi Mihalache - sunt membri PNL.

CITIŢI ŞI:
  • Victor Ponta: Demnitarii acuzaţi de ANI să iasă cu explicaţii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi NU VOR MAI FACE parte din Guvern
  • ARD: Ponta şi cei patru demnitari acuzaţi de ANI trebuie să demisioneze
  • Eduard Hellvig: Sunt incompatibil cu poliţia politică
  • Dan Mihalache: ANI, o oficină de propagandă politică. Şeful ANI, un INDIVID IDIOT, frustrat
  • Ovidiu Silaghi: Nu am nicio vulnerabilitate, intru liniştit în campanie

Ne puteți urmări și pe Google News