"Eu nu mai am în acest moment şi probabil că nu o să mai am niciodată, cu durere în suflet o spun, treabă, în sensul apartenenţei la PNL", a spus Antonescu.
“N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că, după referendumul acesta, nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul, ori plec eu", a explicat Antonescu, în această seară, la Antena 3, adăugând: “Chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă", a reamintit Antonescu.

Antonescu a vorbit şi despre Acordul Ponta-Constantin-Chiţoiu cu mai multe ONG-uri privind desfiinţarea DNA, ANI şi CCR.

“N-am semnat acordul, cunosc începutul discuţiilor. Partenerii de dialog ai USL au venit cu o listă de revendicări pe care să le negocieze cu USL în caz în care ajung la guvernare. Am participat la cadrul acestor discuţii. Ştiu de acolo că dânşii au o listă care urmează a fi supusă până la alegerile parlamentare pe nişte puncte cerute de aceşti oameni. Nu înseamnă că cei trei au semnat că vor desfiinţa aceste trei instituţii. E un angajament de principiu pentru începerea unor discuţii pe aceste subiecte şi un angajament de principiu de a încerca să găsească cele mai multe rezolvări pentru cele mai multe din aceste probleme”, a spus Crin Antonescu.
“Nimănui dintre noi nu i-a trecut vreodată prin cap să le desfiinţeze. Avem anumite nemulţumiri în legătură că anumite aspecte din activitatea ANI, anumite suspiciuni, dar nimeni nu a pus problema să desfiinţeze aceste instituţii, ci să vadă cum facem încât să fim toţi convinşi că ele sunt funcţionale şi echidistante”, adăugat Crin Antonescu.