Crin Antonescu recunoaşte: "Am participat la discuţiile acordului Ponta - Constantin - Chiţoiu"

Crin Antonescu recunoaşte: "Am participat la discuţiile acordului Ponta - Constantin - Chiţoiu"

Crin Antonescu, preşedintele interimar al României, a declarat, la Realitatea TV, că dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni prin votul românilor, se va retrage din politică.

"Eu nu mai am în acest moment şi probabil că nu o să mai am niciodată, cu durere în suflet o spun, treabă, în sensul apartenenţei la PNL", a spus Antonescu. "N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că, după referendumul acesta, nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul, ori plec eu", a explicat Antonescu, în această seară, la Antena 3, adăugând: "Chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă", a reamintit Antonescu.

Antonescu a vorbit şi despre Acordul Ponta-Constantin-Chiţoiu cu mai multe ONG-uri privind desfiinţarea DNA, ANI şi CCR.

"N-am semnat acordul, cunosc începutul discuţiilor. Partenerii de dialog ai USL au venit cu o listă de revendicări pe care să le negocieze cu USL în caz în care ajung la guvernare. Am participat la cadrul acestor discuţii. Ştiu de acolo că dânşii au o listă care urmează a fi supusă până la alegerile parlamentare pe nişte puncte cerute de aceşti oameni. Nu înseamnă că cei trei au semnat că vor desfiinţa aceste trei instituţii. E un angajament de principiu pentru începerea unor discuţii pe aceste subiecte şi un angajament de principiu de a încerca să găsească cele mai multe rezolvări pentru cele mai multe din aceste probleme", a spus Crin Antonescu. "Nimănui dintre noi nu i-a trecut vreodată prin cap să le desfiinţeze. Avem anumite nemulţumiri în legătură că anumite aspecte din activitatea ANI, anumite suspiciuni, dar nimeni nu a pus problema să desfiinţeze aceste instituţii, ci să vadă cum facem încât să fim toţi convinşi că ele sunt funcţionale şi echidistante", adăugat Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News