Pe lângă muniţie, James Holmes a cumpărat şi patru arme de foc. Holmes (24 de ani) nu are menţiuni semnificative în cazierul judiciar şi nicio legătură cu grupări teroriste. În 2010, Holmes a primit o diplomă în neuroştiinţe la Universitatea Riverside din California, iar în prezent era student la doctorat în neuropsihiatrie la Facultatea de Medicină a Universităţii din Colorado.
Holmes, în vârstă de 24 de ani, a deschis ieri focul la premiera celei mai recente părţi a trilogiei "Batman – The Dark Knight Rises", la un cinematograf din Aurora (Colorado). Doisprezece persoane au murit, între care 10 au fost ucise pe loc. Se pare că tânărul se credea Joker în momentul atacului, personajul negativ din film.
Christopher Nolan, regizorul filmului, a declarat că atacul armat de la periferia Denverului este o ‘tragedie absurdă’.
Poliţia locală va începe o acţiune în trei etape pentru a intra în apartamentul închiriat în care locuia atacatorul. Anchetatorii vor folosi un robot pentru a îndepărta dispozitivele explozive găsite în zonă.
Barack Obama a cerut ieri coborârea drapelului american în bernă la toate instituţiile publice, până în seara de 25 iulie, ca omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado.
Citiţi şi:

  • UPDATE. ATAC ARMAT ÎN SUA: 14 morţi şi peste 50 de răniţi la premiera filmului "Batman". Principalul suspect,arestat