Evenimentul Zilei > Actualitate > Crime la Caracal. Gabriel Leș critică STS. Unica soluție: trecerea la MApN
Crime la Caracal. Gabriel Leș critică STS. Unica soluție: trecerea la MApN

Crime la Caracal. Gabriel Leș critică STS. Unica soluție: trecerea la MApN

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a reacționat după evenimentele tragice de la Caracal. Oficialul MApN a criticat prestația STS în acest caz și susține că trecerea serviciului care operează 112 sub coordonarea MApN este unica soluție de a reforma și reda credibilitatea aceastei structuri esențiale pentru sistemului național de securitate.

Reacții în lanț după evenimentele dramatice de la Caracal, acolo unde un mecanic auto este suspectat că a ucis mai multe tinere. Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, critică, în termeni duri, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pe care îl consideră răspunzător de faptul că o localizeze la timp pe Alexandra, ultima fată omorâtă de criminal, așa cum s-a întâmplat în cazul avionului prăbușit în Munții Apuseni, în 2014. Totodată, ministrul consideră că Armata are toată nfrastructura necesară de a prelua și gestiona acest serviciu, iar singuraoluție de a reforma STS este trecerea acestuia în subordinea MApN.

Redăm postarea de pe Facebook a ministrului Gabriel Leș:
„În 2007, Bruxelles-ul deschidea împotriva României procedura de infringement pentru lipsa localizării pe sistemul de urgență 112.

În ianuarie 2009 problema părea rezolvată prin implementarea mecanismului de către o companie privată.

În 2014 avionul SMURD se prăbușește în Apuseni, iar eșecul de a localiza în timp util aeronava se soldează cu decesul a doi membri ai echipajului.

În 2019 sistemul de urgență 112 eșuează încă o dată lamentabil, cei însărcinați cu operarea nefiind capabili să localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie în Apuseni și alte trei locații greșite. Rezultatele le cunoaștem: o tragedie teribilă ce nu poate rămâne fără urmări.

Ministerul Apărării Naționale are infrastructura și resursa umană specializată pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluție de a reforma și reda credibilitatea aceastei structuri esențiale pentru sistemului național de securitate”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: