Crimă în Dolj. Verișorul Raisei, reținut pentru 30 de zile. A izbucnit în lacrimi

Crimă în Dolj. Verișorul Raisei, reținut pentru 30 de zile. A izbucnit în lacrimi Crimă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Crimă în Dolj. Judecătorii au dispus reținerea pentru 30 de zile a verișorului Raisei, fetița de doi ani ucisă cu brutalitate zilele trecute și aruncată într-o râpă. Adolescentul în vârstă de 15 ani și-a recunoscut fapta joi, deși inițial a refuzat să vorbească despre ce a făcut.

Băiatul e acum acuzat de omor calificat, după ce ar fi omorât-o pe verișoara sa cu bestialitate, prin mai multe lovituri de cuțit, iar apoi a strangulat-o.

După aflarea deciziei judecătorilor, a izbucnit în lacrimi.

Crimă în Dolj. Verișorul fetiței, reținut pentru 30 de zile

Hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform informațiilor furnizate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Raisa ar fi fost supusă unor acte de violență, iar în urma examinării mai multor probe, băiatul de 15 ani și-a recunoscut fapta.

Respinge cererea formulată de inculpatul Codreanu Nicolas Masi privind luarea măsurii arestului la domiciliu. (...) Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Codreanu Nicolas Masi pe o durată de 30 de zile, de la 30.05.2024 până la data de 28.06.2024 inclusiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 - art. 189 alin. 1 lit. i Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 C.p. În temeiul art.275, al.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în decizia de joi a instanţei, potrivit antena3.ro.

Fetița de doi ani a fost dată dispărută luni și a fost găsită moartă la 24 de ore distanță, într-un loc unde a fost căutată inițial, pe un câmp situat la câteva sute de metri distanță de locuința părinților ei.

Raisa

Raisa, fetița moartă din Dolj. Sursa foto: IPJ Dolj

Tatăl tânărului nu înțelege de ce copilul său a acționat așa

Crimă în Dolj. În cursul zilei de joi, tatăl tânărului de 15 ani a declarat că fiul lui a recunoscut totul în fața procurorilor, dar nu a făcut-o mai devreme pentru că îi era frică de el.

Mai mult, bărbatul a spus că îi pare rău de cele întâmplate, dar a menționat că nu e sigur că băiatul său ar fi comis crima.

Instanța

Instanță. Sursa foto: Arhiva EVZ

Aseară, a povestit în fața procurorilor că este adevărat. A spus că el a omorât-o. Eu am fost plecat la Craiova să depun niște acte.

Când am venit acasă, am auzit despre acest dezastru. L-au arestat. M-au chemat să semnez pentru a putea merge cu el la un spital special.

A fost puțin agitat, plângea. Nu am fost sigur că este el”, a mărturisit tatăl băiatului de 15 ani.