Evenimentul Zilei > EVZ Special > Crima din lift, rejudecată după 14 ani
Crima din lift, rejudecată după 14 ani

Crima din lift, rejudecată după 14 ani

Pe 2 aprilie, la Tribunalul Cluj va avea loc primul termen al procesului în care un condamnat pentru omor se va afla față în față cu cel care s-a autodenunțat, în cazul unei studente ucise în 2001.

După 13 ani de la momentul condamnării la 19 ani de închisoare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei, Florin Bodrog, un bărbat în vârstă de 34 de ani, poate spera că dosarul său va avea, în final, o rezolvare. Probele crimei vor fi rediscutate pe 2 aprilie la Tribunalul Cluj, unde vor fi prezenți și condamnatul, și un alt clujean care, în ianuarie 2015, a spus că el a comis crima.

Bodrog a fost condamnat în 2002, când avea 21 de ani, pentru o faptă de tâlhărie urmată de moartea victimei, o tânără de 21 ani. Cazul a fost mediatizat de presă ca fiind „crima din lift”. Victima, Andreea Demeter, venea acasă de la discotecă, iar în casa scării blocului în care locuia a fost acostată de un necunoscut, care a atacat- o.

Tânărul care se află încarcerat la Arad a recunoscut crima, dar spune că a fost „presat” de polițiștii care se ocupau de caz. Până atunci era un hoț mărunt, care fura din mașini.În timpul care a trecut, Bodrog a făcut patru cereri de revizuire, în 2007, 2009, 2010 și 2011, în care a susținut că este nevinovat. Toate cererile au fost respinse de judecători.

Apare alt criminal

La începutul lunii ianuarie, Adrian Pop a recunoscut în fața unor jurnaliști clujeni că el a comis crima din lift, din data de 10 martie 2001.

Bărbatul și-a susținut varianta și în fața procurorilor criminaliști și a polițiștilor. Ba, mai mult, ar fi fost testat și cu detectorul de minciuni și a trecut testul. „Nu mai țin minte bine anul, am omorat o tânără, nu că am vrut, așa s-a întâmplat. M-am certat cu prietena și am ieșit în oraș. Eu am intrat pe Aurel Vlaicu, am zis să mă plimb, să mă mai liniștesc. În față mi-a apărut o domnișoară. Nu cred că a durat două minute și am intrat după ea. Avea peste 20 de ani. Am intrat după ea în bloc și am început să o lovesc cu pumnii, i-am luat geanta, a căzut pe jos și am fugit”, a mărturisit Pop.

Andreea Demeter a murit cu zile, s-a înecat cu propriul sânge. Medicii legiști au concluzionat că dacă era cineva la fața locului, să o întoarcă într-o parte, tânăra ar fi supraviețuit.

Judecătorul va trebui să decidă

La termenul de joia viitoare, în fața judecătorului vor sta atât condamnatul, cât și cel care s-a autodenunțat, după 14 ani, că ar fi comis această faptă penală gravă. „Este de observat că după rămânerea definitivă a sentinței de condamnare, petentul Bodrog a solicitat, în mod repetat și insistent, revizuirea acesteia”, se arată în sentința prin care s-a dispus rediscutarea unor probe și administrarea altora noi. Magistrații spun că vor fi rediscutate toate probele de la dosarul în care a fost condamnat Bodrog, în raport cu cele declarate de Adrian Pop. „Decizia finală va fi luată după o perioadă. Judecătorul este chemat să administreze noi probe solicitate de Bodrog. Acesta a cerut să fie comparate amprentele DNA și cele palmare găsite la fața locului, cu cele ale lui Pop”, spune un oficial din justiția clujeană. La rândul lor, polițiștii din Cluj susțin că Adrian Pop a scris și un autodenunț, iar cele consemnate au o doză foarte mare de credibilitate.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: