Crima de la Grădina Botanică. Nou termen în cazul tânărului care a ucis o fată de 14 ani

Crima de la Grădina Botanică. Nou termen în cazul tânărului care a ucis o fată de 14 ani Justiție. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Adolescentul acuzat de crima de la Grădina Botanică din Craiova, unde a înjunghiat mortal o fată de 14 ani, cere schimbarea încadrării juridice în dosarul său, trecând de la omor calificat la omor simplu.

Criminalul a ajuns marți în fața instanței, cerând o pedeapsă redusă pentru faptele comise în 2023, iar procesul s-a încheiat cu scurt timp în urmă. Atunci, o fată de 14 ani a fost înjunghiată moartal, iar un băiat de 19 ani a fost grav rănit.

Crima de la Grădina Botanică din Craiova. Noul termen de judecată

Duba în care se afla criminalul a ajuns la Tribunalul Dolj cu întârziere marți, deoarece a fost implicată într-un accident rutier. Aceasta a fost lovită de o altă mașină.

În urma audierilor, judecătorii au decis să amâne decizia în cazul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Noul termen de judecată a fost stabilit pe 26 aprilie 2024.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot azi s-a aflat și de unde băiatul a avut arma cu care a comis crima de la Grădina Botanică. Se pare că acel cuțit a fost primit de la tatăl său de ziua lui și nu pleca niciodată fără el de acasă.

Tânărul în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar Craiova la momentul faptelor și fiu al unui polițist din cadrul IPJ Dolj, a fost trimis în judecată în septembrie 2023. Este acuzat de omor calificat, tentativă de omor calificat, port și folosire fără drept de obiecte periculoase.

Tot azi s-a stabilit și cuantumul daunelor. Părinții celor doi tineri vor să primească un milion de euro, fiecare.

Crimă

Sursa foto: Arhiva EVZ

În documentul de acuzare întocmit, procurorii au explicat că tânărul și-a planificat cu premeditare acțiunile. Pentru faptele sale, cel care a pus la cale crima de la Grădina Botanică din Craiova riscă închisoarea pe viață.

Ultimul termen a avut loc pe 11 martie. Atunci, avocații tânărului au cerut ca aceasta să fie judecat pentru omor şi tentativă de omor, nu pentru omor calificat şi tentativă de omor calificat.

Tânărul nu-și cunoștea victimele

Crima de la Grădina Botanică a fost extrem de violentă, în special în cazul fetei, au afirmat experții în investigarea crimelor. Melissa a murit rapid în urma multiplelor răni. Tânărul a fost transportat în stare critică la Spitalul de Urgență din Craiova și a supraviețuit.

Poliția

Sursa foto: Arhiva EVZ

După ce i-a lăsat într-o baltă de sânge, adolescentul criminal, elev la Liceul Militar, a trecut calm pe lângă polițiștii locali care patrulau fără să bănuiască nimic.

În fața anchetatorilor, adolescentul în vârstă de 17 ani a mărturisit totul. Cu o calmă brutalitate, a afirmat că a ajuns în mod întâmplător în Grădina Botanică și că nu avea nicio cunoștință despre victime.