Evenimentul Zilei > Politica > „Mă doare eticheta că PSD-iștii sunt corupți și nenorociți” – Corina Crețu, comisar european
„Mă doare eticheta că PSD-iștii sunt corupți și nenorociți” – Corina Crețu, comisar european

„Mă doare eticheta că PSD-iștii sunt corupți și nenorociți” – Corina Crețu, comisar european

Comisarul european Corina Crețu a declarat că se simte "jignită" când citește că toți PSD-iștii sunt “corupți și nenorociți”.

Ea a spus într-un interviu acordat Hotnews că a fost de acord cu criticile Comisiei Europene privind adoptarea OUG 13 fără o dezbatere largă. Mai departe, spune ea, eticheta pusă PSD-ului o "doare".

„S-a dat acest sentiment care pe mine ma doare, ca om care provin din acest partid, intotdeauna am fost afectata de aceasta eticheta pusa de toata lumea. Pentru ca eu cred ca este in primul rand o greseala acel act de a blama toti politicienii, pentru ca in orice democratie nu exista alta sansa decat sa te bazezi pe politicieni, pe de alta parte, te simti de multe ori jignit cand esti bagat in aceeasi oala cu toata lumea, mai ales cand tu stii ca toata viata ta ai trait din salariu", a declarat Crețu.

"Da, (ma simtit jignita, n.red.) in momentul in care citesc ca toti PSD-istii sunt corupti si nenorociti, cum sa spun – eu sunt un om de stanga, PSD, ne-PSD, eu acest lucru nu-l inteleg in societatea romaneasca. Vedeti campanii electorale in Germania, dvs l-ati auzit pe Martin Schulz sau pe Sigmar Gabriel vorbindu-l de rau pe …. Uitati, la comentariile dvs la Hotnews, cand dati ceva despre mine, cum ma catalogheaza toata lumea", a explicat ea.

Comisarul european din partea României a relatat că europarlamentarii români sunt divizați: "Am fost membru al Parlamentului European opt ani, nu ne-am adunat odata toti cei 32 (de europarlamentari din partea României, n.red.). A fost o situatie cu Italia si am facut o delegatie comuna PSD-PD, dar sa te urci in avion si sa nu fii salutat de propriii tai colegi, asa ceva nu s-a vazut".