Evenimentul Zilei > Monden > Cretorul lui Batman a murit subit. Industria benzilor desenate este în stare de șoc
Cretorul lui Batman a murit subit. Industria benzilor desenate este în stare de șoc

Cretorul lui Batman a murit subit. Industria benzilor desenate este în stare de șoc

John Paul Lenon este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de benzi desenate. De numele lui se leagă Batman, dar și alte nume celebre.

Moartea lui Leon, care era renumit pentru munca sa de ilustrare a unor titluri precum Batman, X-Men și Static, a fost confirmată duminică de editorul principal DC Comic Chris Conroy.

„Se pare că vestea este adevărată. Aseară l-am pierdut pe John Paul Leon, unul dintre cei mai mari desenatori din istoria benzilor desenate, genul de artist pe care FIECARE artist îl venera. Cei care l-au iubit au avut un avertisment, dar nu suficient”, a scris Conroy într-un tweet.

În prezent, cauza morții sale nu este clară. Născut în New York în 1972, Leon a început să lucreze în lumea ilustrației la doar 16 ani, desenând benzi desenate alb-negru pentru revistele Dragon și Dungeon.

Ulterior, a studiat la Școala de Arte Vizuale din New York, înainte de a obține primul său post permanent, de desenator de benzi desenate, lucrând în prima fază pentru miniseria RoboCop din 1992 a lui Dark Horse.

În anul următor, Leon a început să lucreze la altă miniserie de impact pentru public, și anume ”Static”. Mai târziu a continuat să lucreze pentru Marvel, unde a lucrat la maxiseria Earth-X, pe lângă Aventurile ulterioare ale ciclopului și Phoenix. Mai recent, lucrarea sa a inclus miniserie cu patru numere Batman: Creatura nopții și o poveste cu King și Dave Stewart despre viitorul număr special Batman și Catwoman, care urmează să fie lansat în iulie.

Cosultant pentru industria cinematografică

În afara ilustrațiilor desenate, John Paul Lenon a fost si consultant pentru filme cu bugete de sute de milioane de dolari SUA, precum DC Universe Superman Returns, Batman Begins, Green Lantern și The Dark Knight.

După aflarea tristei vești, prietenii și fanii lui Leon s-au adunat pe rețelele de socializare pentru a aduce un omagiu artistului „talentat” și „amabil”.

„John Paul Leon a fost un umanist de benzi desenate. El a întemeiat absurditatea inerentă a transmiterii mitului și a poveștii prin intermediul panourilor cernelite, insistând ca lupta emoțională a experienței noastre trăite să fie în fiecare linie, fiecare imagine. Și a fost o bucurie a unui om, amabil și amuzant, până la capăt. RIP ”, a scris câștigătorul Eisner, Tom King.

Cel mai bine vândut autor de benzi desenate, Francesco Francavilla a scris și el un mesaj pentur Leon.

„Nu mi-a venit să cred, dar se pare că este confirmat. Am pierdut un talent imens în industria benzi desenate, unul dintre acești artiști ai artiștilor. Estetica neagră a lui JPL îmi era aproape și dragă inimii mele. Inima mea se îndreaptă către familia, prietenii și fanii lui. Ne va fi dor de U, frate „.