Crește numărul cazurilor în Franța, în timp ce în Italia stârnesc îngrijorare hotspoturile

Free picture (World medicine Covid-19 Coronavirus) from https://torange.biz/fx/world-medicine-covid-19-coronavirus-219287

Coronavirusul continuă să circule în Europa. În Franța, unde au fost înregistrate 1.397 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, situația se înrăutățește, potrivit premierului Jean Castex, care solicită prefecților să ia măsuri preventive, cum ar fi obligația de a purta masca de protecție și în aer liber, așa cum este deja stabilit în diferite orașe din Hexagon, scrie Euronews.

"În ultimele zile situația s-a înrăutățit. De două săptămâni, situația epidemiologică pe care o monitorizăm îndeaproape a evoluat în direcția greșită", a spus premierul francez.

Premierul Castex a anunțat, de asemenea, prelungirea până la 30 octombrie a interdicției de a organiza evenimente cu peste 5.000 de persoane, care inițial expira în septembrie.

Cresc încă, deși nu cu mult, infecțiile din Italia: 412 în ultima zi (față de 259 luni). Cele mai mari creșteri sunt înregistrate în Sicilia (+89), Lombardia (+68) și Veneto (+65). În Peninsulă, cel mai mult stârnesc îngrijorare focarele care s-au dezvoltat în centrele de primire pentru migranți. În cel din Treviso sunt 246 de cazuri pozitive din 293 de oaspeți. Pe de altă parte, numărul migranților plasați în carantină a crescut la 73, deoarece au ieșit pozitivi la testele făcute în hotspotul din Pozzallo, unde 90 de soldați vor sosi luni pentru a-i monitoriza.

Între timp, guvernatorul Regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a anunțat că "toți cetățenii care au reședinţa în Campania și care se întorc din vacanțe în străinătate, cu rute directe sau prin escale sau opriri intermediare pe teritoriul național, sunt obligați să raporteze către Agenția Sanitară Locală (ASL) pentru a fi supuși testelor serologice".

În Puglia, în schimb, există obligația de a sta în carantină pentru cei care se întorc din Grecia, Spania și Malta, iar în Emilia Romagna cetățenii care sosesc din aceste trei țări și din Croația trebuie să se supună testelor.

În Grecia sunt impuse restricții: evenimentele în picioare sunt interzise, ​limitări pentru baruri și restaurante, în timp ce începând de lunea viitoare, turiștii belgieni, cehi, olandezi, spanioli și suedezi vor trebui să prezinte un test negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Da, pentru că în Grecia, se vorbește deja despre al doilea val: "Putem spune că Grecia a intrat formal într-un al doilea val de epidemie. Acesta este punctul în care am putea câștiga sau pierde bătălia", a spus Gkikas Magiorkinis, profesor  de epidemiologie la Universitatea din Atena, care face parte din echipa de experți consilieri guvernamentali.