Editura Evenimentul si Capital

Crepusculul ISLAMIC al Germaniei: Merkel stă pe capra DRICULUI și biciuiește CAII MASCAȚI

Autor: | | 35 Comentarii | 10651 Vizualizari

Alegerile generale din septembrie au adâncit criza structurală profundă din Germania, care se apropie vertiginos de prăpastie.

O analiză necruțătoare a situației din Germania realizată de Gatestone Institute.

Alegerile federale din Germania trebuiau să se încheie cu un triumf al Angelei Merkel. Rezultatul lor a fost însă total diferit de ceea ce se anticipa. „Victoria” lui Merkel aduce a dezastru: Alianța creștin-democrată (CDU-CSU) a primit 33% din voturi – cu 9% mai puțin decât în urmă cu patru ani, cel mai prost rezultat al său din 1949 încoace.

Partidul Social-Democrat (SPD), care a condus țara alături de Merkel în ultimii patru ani, a pierdut peste 5% și a căzut de la 25,7% la 20% din voturi – cel mai prost rezultat al său din istorie.

Alternativa pentru Germania (AfD), un partid naționalist conservator apărut în 2013, a obținut 12,6% și va intra în Bundestag pentru prima oară.

Die Linke, Stânga marxistă, a obținut 9%.

De vreme ce SPD și Die Linke nu vor participa la viitorul guvern, iar AfD este radical opusă politicilor lui Merkel, acesteia nu îi mai rămân decât doi parteneri posibili: Partidul Liberal-Democrat și Verzii. Dar pozițiile acestora pe majoritatea subiectelor importante sunt ireconciliabile.

Angela Merkel va rămâne cancelară doar pentru că nu există o altă soluție politică. Cu șase luni în urmă, două treimi din populația germană dorea ca locul ei să fie luat de altcineva. Doar 8% dintre germani doreau ca ea să rămână cancelar. Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, care a fost candidatul SPD, nu a oferit un program mult diferit de al contracandidatei sale și a avut o campanie mediocră.

Dacă Merkel reușește să formeze o coaliție, aceasta va fi un amalgam precar și instabil care va menține Germania în pragul paraliziei și va face din această țară bolnavul Europei secolului XXI.

În realitate, Germania este deja o țară bolnavă, iar Angela Merkel este parte integrantă din această boală.

În 1945, Germania era o ruină. Ea s-a reconstruit și a devenit cu timpul principala putere economică a Europei. Pe măsură ce a redevenit o putere, ea nu s-a afirmat politic și a rămas discretă, umilă, pocăită și păstrând o tăcere rușinoasă.

Din cauza rolului său în război, ea s-a arătat reticentă față de reconstruirea unei armate, atunci când puterile NATO i-au cerut să facă asta; a adoptat o poziție generală pacifistă care a dus la Ostpolitik, o politică de apropiere de Estul comunist și de Uniunea Sovietică.

Pentru că naționalismul german a dus la naționalism-socialism, Germania a respins orice formă de naționalism. Pentru că a comis un genocid, Germania s-a impregnat cu ură de sine și cu respingerea propriei identități.

S-a orientat către construcția europeană și a încercat să se definească ca europeană, pentru a nu i se zice că este prea germană.

Acest proces a durat până la căderea Zidului Berlinului și reunificarea țării. Reunificarea a fost percepută îndeobște ca rodul discreției și umilinței germane.

Angela Merkel, care părea să incarneze o Germanie reunificată cu succes, a devenit moștenitoarea acestui proces de ansamblu atunci când a devenit cancelară în 2005.

Disfuncționalitățile au început să apară. Economia germană era încă prosperă, însă sărăcia creștea (în 2005, 17% dintre germani era oficial săraci și câștigau jumătate din venitul mediu), iar numărul muncitorilor săraci creștea și el.

Rata natalității era extrem de scăzută. Ea își începuse declinul în 1967 și a ajuns rapid la 1,5 copii la o femeie. Populația îmbătrânea.

Germania a început să aducă imigranți turci pentru a compensa penuria de mână de muncă. În 2000, numărul imigranților atingea 3,5 milioane.

Importul de imigranți musulmani a dus de asemenea la o lentă islamizare a țării. În principalele orașe au fost construite moschei. S-au deschis școli coranice. Islamul a fost integrat în programa școlară.

Merkel a căutat consensul în mod constant și a colaborat cu social-democrații timp de opt din cei doisprezece ani în care a ocupat scaunul de șef al guvernului.

Germanii au părut că acceptă asta, până în momentul în care a deschis frontierele în fața unui enorm val de refugiați și imigranți din Orientul Mijlociu, în august 2015. Peste 1,5 milioane de persoane au intrat în țară fără vreun control veritabil, majoritatea tineri ce puteau beneficia de reunificarea familială.

Afirmațiile potrivit cărora imigranții vor fi asimilați fără a crea probleme majore au fost dezmințite de realitate. Violurile s-au înmulțit. Violența a explodat.

În 2016, aproape jumătate din infracțiunile comise la Berlin au avut ca autori imigranți de dată recentă. S-au format rețele jihadiste. Au apărut actele teroriste. Antisemitismul musulman a dus la atacuri împotriva unor sinagogi. Costurile cu asistența socială au crescut considerabil.

Merkel nu a exprimat nici un regret, nici măcar după alegeri: dimpotrivă, recent ea a declarat că dacă ar trebui să redeschidă frontierele țării din nou, ar face-o fără să ezite. A încercat să își impună deciziile în materie de imigrație țărilor europene reticente: Ungaria, Cehia, Polonia. Presiunile sale continuă și acum.

Rușinea pentru cel de-Al Doilea Război Mondial persistă încă în mintea germanilor, dar ea începe să se estompeze. Cu câțiva ani în urmă, un sondaj dezvăluia că aproape 70% dintre germani se arătau iritați că pot fi încă făcuți responsabili astăzi de crimele împotriva evreilor.

Circa 25% dintre persoanele chestionate au aprobat următoarea frază: „Mulți dintre evrei încearcă să folosească în avantajul lor faptul că în trecutul germanilor a existat Al Treilea Reich.”

Sondaje recente arată că între o treime și jumătate din germani consideră Israelul ca pe echivalentul politic al Germaniei naziste.

Guvernul german însuși pretinde să dea frecvent lecții de moralitate Israelului, însă nu critică niciodată liderii teroriști, precum Mahmoud Abbas.

Halep, decizie FINALĂ! Simona a făcut anunţul ACUM

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI