Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Un desert care merită încercat

Sursa foto Facebook

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Acest desert a fost făcut pentru prima dată în Franța, iar apoi a devenit cunoscut în toată lumea.

Gabriela Cristea a explicat pas cu pas cum se face rețeta de cremă de zahăr ars pe care o mănâncă ea, soțul ei, Tavi Clonda, și fetițele ei. Acest desert se găsește și în restaurantele de lux din Franța și se numește Crème Brullee. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare. Trebuie să pregătiți și o ustensilă specială, mai exact un arzător cu ajutorul căruia puteți crea aspectul de crustă arsă, deasupra cremei.

„Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.”, a spus moderatoarea într-o postare video pe Facebook.

Ingredientele necesare

  • Patru gălbenușuri,
  • 80 de grame de zahăr brun,
  • 500 mililitri de smântână pentru gătit, cu 33% grăsime,
  • o esență de vanilie.

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Un desert care merită încercat. Sursa: Arhiva EVZ

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea

  1. Primul pas este să desfaceți smântâna. O puneți într-un recipient, pe care îl așezați pe foc. Nu lăsați smântâna să fiarbă, ci să se încălzească.
  2. Apoi, cântăriți 80 de grame de zahăr și îl combinați cu gălbenușurile.
  3. Peste smântână se va turna esența de vanilie.
  4. Se amestecă toate ingredientele și așteptăm ca zahărul să se topească.
  5. Cuptorul se preîncălzește între timp la 150 de grade, iar în prealabil mai puteți încălzi niște apă.
  6. Aceasta se va pune în tava de copt, pe lângă recipientele cu crema de zahăr ars. Aproximativ o oră se va coace compoziția.

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Un desert care merită încercat. Sursa foto: 28589818 © Vladimir Maric | Dreamstime.com

Pașii următori

„Acum, după ce am bătut bine zaharul cu gălbenușurile, încep să pun smântâna puțin cate puțin. Avem grijă să nu facem omletă. Am pus în tavă mai multe recipiente mici și compoziția am adăugat-o într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor să torn. Nu trebuie să puneți mai mult de un cm de cremă în fiecare formă.

Trebuie să fie fină și delicată. Mâncăm franțuzește. Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra”, a mai spus soția lui Tavi Clonda. Apoi, crema se pune la frigider. Aici se va ține până când se întărește crusta.