Covrigi de post. Iată cât de ușor se pot prepara în casă

Sursa foto: Pixabay

Delicioși și pufoși, acești covrigi de post se pot servi la micul dejun. De asemenea, vor fi o gustare apreciată de cei mici. Aluatul se prepară foarte ușor, iar timpul de dospire este unul redus. Pentru un plus de gust, dar și pentru un aspect deosebit, deasupra se pot presăra semințe de susan sau mac.

Covrigi de post

Rețeta tradițională de covrigi este simplă și necesită puține ingrediente. De cele mai multe ori, aluatul pregătit  în covrigării conține aditivi, însă cel pregătit în casă poate fi mult mai gustos. Iată lista de ingrediente necesare pentru această rețetă:

  • 500 grame de făină
  • 300 ml apă
  • 1 plic de drojdie
  • un praf de sare
  • o lingură de ulei
  • o lingură de zahăr
  • semințe de susan/mac (opțional)

Mod de preparare

Pentru a obține un aluat pufos, se poate folosi făina albă cu indicația 000. În funcție de preferințe, aceasta poate fi combinată cu făina integrală sau neagră. Peste apa călduță se adaugă zahărul și drojdia și se amestecă până când acestea se topesc.

Sursă foto: dreamstime.com

Făina se pune într-un va încăpător, iar peste aceasta se adaugă amestecul de apă, drojdie și zahăr. De asemenea, sarea se adaugă în acest pas.

Compoziția se amestecă încet, încorporând treptat făina în amestecul lichid. După ce aluatul a devenit lipicios, uleiul se toarnă în vas și se continuă frământarea.

Sursa foto: Pixabay

Covrigi de post. Cum se poate obține forma perfectă

Aluatul se lasă la dospit timp de 50-60 de minute. După primele 30 de minute, acesta se poate frământa din nou pentru 5-6 minute, însă acest pas este opțional. După o oră, aluatul poate fi folosit pentru pasul mult-așteptat: formarea covrigilor. Acesta se împarte bile egale. Bucata de aluat se rulează asemenea unei baghete, însă sub forma literei U. Capetele se aduc în partea de jos și se răsucesc. Astfel, forma covrigilor se poate obține cu ușurință.

O variantă mai simplă este să optați pentru forma rotundă, unind capetele literei U. Înainte de a fi introduși la cuptor, deasupra covrigilor se presară semințele de susan sau mac. Aceștia se coc la 180 de grade pentru 30-35 de minute.