Pentru o gustare rapidă, dar și sățioasă covrigeii cu cașcaval făcuți în casă sunt cei mai potriviți. Mai ales că sunt ușor de preparat și sunt extrem de sățioși.
Fie că aveți musafiri, fie că vă doriți să aveți o gustare în casă, covrigeii cu cașcaval sunt exact ce vă doriți. Sunt ușor de preparat, nu conțin conservanți și pot fi ronțăiți chiar și la un film sau savurați cu o cană de ceai fierbinte. Așadar iată care sunt ingredientele.
500 de grame de făină
100 de grame de unt
150 de grame de cașcaval
200 de grame de smântâna
30 de grame de drojdie ( se pune la dospit în puțin lapte
2 gălbenușuri
1 linguriță de sare
O linguriță de oțet
Prima dată puneți la dospit cele 30 de grame de drojdie într-un sfert de cană de lapte și o lăsați așa până când terminați de frământat coca. Apoi, amestecați untul cu smântâna, cele două gălbenușuri, lingurița de sare și pe cea de oțet.
Când aveți un aluat omogen începeți să adăugați făina puțin câte puțin astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Amestecați acum și drojdia pe care ați pus-o în lapte. Astfel covrigeii cu cașcaval vor fi mai pufoși. Apoi adăugați și restul de făină și mai frământați până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Covrigeii cu cașcaval, gustarea sănătoasă de casă
Ulterior cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie de făină cât mai netedă cu putină. După ce ați întins foaia folosiți forma pentru covrigei ca să îi tăiați. Puneți hârtie de copt într-o tavă și acolo veți pune și covrigeii tăiați cu forma. După ce ați umplut tava, bateți un ou și ungeți covrigeii cu el. Ulterior din cele 150 de grame de cașcaval puneți pe deasupra covrigeilor după gust.
Apoi băgați tava la cuptor la 180 de grade. După 15 minute verificați dacă s-au copt. După ce s-au copt scoateți tava de la cuptor, îi lăsați puțin să se răcorească după care îi puteți servi, Poftă bună!