Atât încălzirea globală cât și virusul Wuhan se bazează pe prognoze. Multe prognoze climatice au prezis ridicarea nivelului mărilor și inundarea orașelor împreună cu furtuni catastrofale, însă nici una nu s-a realizat.

Prognozele virusului au prezis 2,2 milioane de morți în Statele Unite, dar realitatea a fost departe de aceste predicții.

Ambele s-au bazat pe bazat pe simulări defectuoase și nu și-au ajustat prognozele în consecință.

Climatul și COVID-ul au în comun controlul guvernamental.

De la impunerea mașinii electrice și a eficienței energetice la aruncarea în aer a întregii economii pentru a promova Green New Deal, guvernul „binevoitor” urmărește să controleze toate aspectele vieții noastre.

La fel, guvernul ne spune să purtăm mască, să ne adunăm în grupuri de nouă, dar nu de unsprezece, să stăm acasă, să mergem la magazinele cu marijuana, dar nu la școală, și închide bisericile, dar încurajează protestele de masă.

Fă ce îți spunem noi, sau te vom pedepsi!, ne avertizează milosul și grijuliul nostru guvern.

Mai este apoi și ipocrizia, ca trăsătură comună a mișcărilor climatului și COVID-ului. Al Gore, care ne spune să reducem amprentele de carbon pentru binele planetei, are un conac cu o suprafață de o mie de metri pătrați care consumă de 21 de ori mai multă electricitate decât o gospodărie americană medie.

Alt activist climatic, Prințul Charles, a zburat peste 25.000 de kilometri în doar 11 zile cu trei avioane private și un elicopter pentru a se poza cu Greta Thunberg, la Davos, la o conferință despre climă.

Ziariștii îl admonestează cu regularitate pe președintele Trump pentru că nu poartă mască, în timp ce ei înșiși nu poartă mască atunci când nu sunt în fața camerelor.

Dr. Fauci, care a dat lovitura de începere la un meci de baseball, păstrând distanța fizică recomandată și purtând o mască uriașă, atunci când a fost în vizorul camerelor, a uitat cu totul de mască și de distanțare când nu s-a mai știut filmat, în tribune.

Participarea la funeraliile unei persoane dragi este interzisă, dar sute de mii de oameni se pot aduna să-l jelească pe George Floyd.

Balurile de absolvire sunt interzise, dar protestele Black Lives Matter sunt în regulă.

Nu putem vota fizic, este însă în regulă să vandalizăm și să jefuim fizic, nepedepsiți.

Ultima catacteristică comună este inevitabilitatea. Climatul va face ce va face. Răcirea a provocat înghețuri iar încălzirea dezghețuri în ultimele milioane de ani, fără intervenția guvernului.

Uraganele au fost o trăsătură a planetei Pământ cu mult înainte  de Al Gore și chiar cu mult înainte ca oamenii să inventeze guvernele.

Și virusul este inevitabil. Noua Zeelandă, după ce a fost elogiată pentru că nu a înregistrat nici un caz de virus timp de o sută de zile, acum, în ciuda politicilor sale de imigrație ultrastricte și a regulilor de carantină, înregistrează un focar cu 36 de cazuri active.

Poți să fugi, dar nu te poți ascunde de natura care își urmează cursul, fie că e vorba de climat, fie că e vorba de virus.

Atât mișcarea climatului cât și a COVID-ului au aceste trăsături comune: ipocrizia și isteria, prognozele și banii, frica și profeții falși și inevitabilitatea.

Și încă ceva: așa încep dictaturile.

Ca o dovadă suplimentară, observați cum a dispărut brusc toată isteria climatului, înlocuită fiind acum, în mod convenabil, de isteria virusului. De la școli până la măști și la vot.

A fost o schimbare ușor de realizat, deoarece cartea jocului era deja scrisă, permițând Stângii să treacă de la încălzirea climatică la virus, ca mijloace de a controla poporul și alegerile care urmează.

Este previzibil și este evident, odată ce recunoști modelul.

PAGINA ANTERIOARA