În Rusia, cu toate că OMS a declarat pendemia Covid-19, nu toată lumea este îngrijorată de răspândirea acesteia, țara nefiind afectată precum alte țări din Occident.

„Pare că autoritățile noastre iau măsuri care dau impresia că fac ceva fără a face cu adevărat ceva – și este decizia corectă”, a declarat Alexander Saversky, expert la Academia Rusă de Științe și președinte al Liga Patsientov, o organizație care protejează drepturile pacienților. „Este mai bine să nu stimulăm isteria”.

Până în prezent, Rusia – care la începutul epidemiei și-a închis frontiera terestră de 4209 km cu China și a restricționat zborurile între cele două țări – nu a raportat decât 45 de cazuri de coronavirus. Dar se iau tot mai multe măsuri pentru a menține virusul la distanță.

În această săptămână, Rusia și-a închis granițele pentru persoanele din Italia iar primăria Moscovei a anunțat că va aloca aproape 135 de milioane de dolari unui nou spital pentru pacienții atinși de coronavirus.

Primăria a interzis vizitele la casele publice de pensionari, care adăpostesc persoanele cele mai vulnerabile la coronavirus.

Unele companii mari, precum Yandex, le-au sugerat angajaților să lucreze, unde este posibil, de acasă. Yandez dezinfectează în mod regulat flota sa de autovehicule.

Moscova a fost plasată în stere de „alertă maximă”, limitând adunările la maximum 5.000 de persoane, sfătuind locuitorii să nu folosească transportul public la orele de vârf și obligându-i pe cei repatriați din zonele critice să se autoizoleze timp de 14 zile.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE