Spitalul Victor Babeș din Timișoara vine cu noi soluții pentru bolnavii de Covid ce sunt tratați la domiciliu. Medicii vor să asigure accesul la oxigen, în caz de nevoie, tuturor pacienților.
Spitalul Victor Babeș vrea să cumpere mai multe aparate de oxigen care să fie trimise acasă la pacienți. Spitalele abia mai fac față numărului mare de infectări și au ajuns în situația în care pot trata doar bolnavi cu forme medii și severe care au nevoie de surse suplimentare de oxigen.
Secțiile Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, unde sunt internați bolnavii de COVID, sunt pline de câteva săptămâni. În acest moment, la spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt internați aproape 200 de pacienți cu forme medii și severe de Covid. Toți bolnavii necesită și sunt conectați la surse de oxigen.
Toți pacienții ar putea beneficia de oxigen
Aproape de capacitatea maximă sunt și spitalele suport din Timișoara. Odată cu creșterea numărului de pacienți, a crescut și nevoia de aparate care să suplimenteze oxigenul pentru aceia care nu pot respira singuri. Zilele trecute, aceste unități medicale au primit aproximativ 100 de concentratoare de oxigen. Dar medicii din Timișoara vor ca și pacienții cu forme ușoare care se tratează acasă să poată beneficia de oxigen, dacă au nevoie. Pentru acest proiect însă e nevoie de mulți bani.
,, Colaborăm pentru a încerca să tratăm pacienți care necesită oxigen și sunt la domiciliu să poată primi oxigen, să fie monitorizați prin intermediul unui sistem de către medicii de familie, astfel încât să salvăm cât mai multe vieți. Avem o finanțare parțială și avem nevoie de sprijinul comunității", a declarat Virgil Musta - șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.
O nouă platformă pentru medicii de familie
Specialiștii au creat și o platformă unde medicii de familie au acces la tratamentele care se dau pentru diversele forme ale bolii. Și tot acolo se vor putea transmite datele despre bolnavii care au nevoie de oxigen acasă.
,,O platformă la care medicii de familie să aibă acces și medicii infecționiști să consemneze anumite semne de alarmă pe care noi trebuie să le căutăm la pacienți și care să ne atragă atenția", a spus dr. Elisabeta Spătaru - vicepreședinte Patronatul Medicilor de Familie Timiș.
Un concentrator de oxigen costă aproximativ 5.000 de euro, iar fondurile în acest moment sunt insuficiente chiar și cu ajutorul primăriei.