COVID-19: Arcuri: Obiectivul nostru este vaccinarea tuturor italienilor până la toamnă

“Este devreme pentru a evalua efectele măsurilor de lockdown, care sperăm să fie pozitive, dispuse în ultimele trei săptămâni. Experții noștri spun că vom începe să vedem efectul începând cu săptămâna viitoare”. Situația actuală în ceea ce privește planul COVID-19 “este o altă lume în comparație cu primul val, dar, în general, este încă critică. Nu suntem încă ieșiți din tunel”. Din fericire, “înainte drept antidot erau doar închiderile, acum avem și vaccinul”, a amintit Arcuri.

Toți italienii, vaccinați de COVID-19 până în toamnă

“Joi, la conferința stat-regiuni ne-am spus că avem obiectivul de a reuși să vaccinăm toți italienii care vor dori până în toamna viitoare, dar pentru a atinge acest obiectiv sunt necesare trei componente: un număr adecvat și suficient de doze de vaccin, un plan logistic și organizațional pentru a aduce acest vaccin și un număr adecvat de bărbați și femei care îl pot administra. Noi nu producem vaccinuri, ne dorim ca numărul maxim de companii farmaceutice să fie autorizate de către autorități să își comercializeze produsele. Pentru a administra primul vaccin în pandemiile anterioare au fost necesari cel puțin 8 ani”.

“Am livrat până acum 919.425 doze de vaccin în cele 293 puncte de administrare”. “Cine spune că în ritmul de 65.000 de vaccinări pe zi pentru a vaccina 60 de milioane de italieni ar dura trei ani, are dreptate.

Dacă am avea 60 de milioane de vaccinuri, acest ritm ar trebui dublat: dar pentru moment avem vaccinuri, de fapt, 919.000″, a recunoscut Arcuri.

“Am spus că în prima fază obiectivul este cel puțin vaccinarea a 65-67.000 de persoane pe zi. Mi se pare că reușim, ba chiar depășim și obiectivul”.

Ce spune Arcuri despre vaccinurile COVID-19

La întâlnirea cu vaccinurile, Italia era pregătită, dar acum “avem nevoie de vaccinuri, pentru că noi nu le producem”, a spus Arcuri. “Noi nu producem vaccinuri, sperăm ca numărul maxim al celor care sunt în fază de testare să fie autorizat de către autoritățile europene și italiene. Trebuie și reușim să administrăm toate vaccinurile pe care le avem, dar din păcate nu avem încă 120 de milioane”, a afirmat Arcuri. 

“Am pus în aplicare un sistem de organizare complex. Suntem a doua sau prima țară în Europa pe cap de locuitor în clasamentul persoanelor vaccinate. Un rezultat important. Ne-am atins obiectivul sau l-am depășit? Deloc. Am început bine acest drum lung, am arătat că știm să ne coordonăm, că toți vâslim către același port într-un spirit de colaborare admirabilă. Mulțumesc tuturor guvernatorilor pentru efortul și pasiunea pe care o depun. Dacă pot, trebuie să mulțumesc și mai mult personalului sanitar”, a adăugat Arcuri.

Trebuie să atingem imunitatea de turmă

“Le-am cerut tuturor medicilor și asistenților medicali să ne ajute cu vaccinările, în timp ce vorbim, avem 19.499 de cereri și mai sunt încă 5.098 în curs. Dacă toată lumea finalizează procesul, vom ajunge la 24.599 de medici, infirmieri și asistenți medicali care vor să ne dea o mână de ajutor”.

“Pentru a atinge așa-numita imunitate de turmă, potrivit experților, 80% din populație va trebui vaccinată, deci mai mult sau mai puțin 48 de milioane de italieni”. “Noi susținem campania de vaccinare, deoarece toți italienii care vor dori să fie vaccinați să fie “toți italienii”. Dar asta vom afla doar în lunile următoare”, a declarat Arcuri.

“Cine va fi vaccinat? Planul specifică destul de clar categoriile în ordine cronologică, începând cu medicii și asistentele medicale din spitale. Aproximativ 1,8 milioane de persoane sunt  cele mai expuse. Se continuă cu persoanele de peste 80 de ani, în februarie, aproximativ 4 milioane. Apoi cu personalul didactic, forțele de ordine, personalul din transportul public, cu persoanele care au peste 60 de ani. Scanarea pe categorii este definită, în baza expunerii la infecție. Discuțiile sunt importante, dar neînțelegerea faptului că scanarea se bazează pe dotările pe care le vom avea treptat, este nedreaptă”.

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Covid.-Arcuri-obiettivo-vaccinare-tutti-italiani-entro-autunno-f8d6ae90-c8a3-4561-84db-7ad5c8e189de.html?refresh_ce 

Traducerea: Oana Avram/oavram/fmatei