Ca măsură de împiedicare a coronavirusului, magazinele Apple vor fi închise temporar în întreaga lume. Cu o excepție: tocmai în țara unde a apărut Covid-19.

Pe Twitter, PDG-ul Apple, Tim Cook, a anunțat că, urmare a pandemiei Covid-19 care se extinde în întreaga lume, toate magazinele Apple situate în afara Chinei își vor închide ușile, cu efect imediat, până la 27 martie.

„Cel mai eficient mod de a minimiza riscul de transmitere a virusului este de a reduce densitatea și de a maximiza distanța socială. (…) Luăm măsuri suplimentare pentru protejarea membrilor echipei și a clienților noștri”, se arată într-un comunicat al Apple.

Clienții care au nevoie de asistență sau suport IT pot accesa platformele de internet dedicate mărcii. Toți angajații sunt invitați să lucreze de acasă. Cei a căror prezență este esențială pe site sunt invitați să respecte instrucțiunile și să păstreze distanța de siguranță.

Apple spune că a donat aproape 15 milioane de dolari pentru a ajuta la combaterea Covid-19.

China, „unde rata infectării cu coronavirus a scăzut, va avea dreptul la redeschiderea magazinelor” Apple.

„Aș dori să-mi exprim profundă recunoștință față de echipa noastră din China pentru determinarea și starea lor sufletească. Până în prezent, toate magazinele noastre din China s-au redeschis (…) Ceea ce am învățat împreună ne-a ajutat să dezvoltăm cele mai bune practici care contribuie enorm la răspunsul nostru global ”, a explicat Tim Cook.

Magazinele Apple din China au fost închise pe 1 februarie. Apple are aproximativ 500 de magazine în toată lumea, în afară de cele din China.