Evenimentul Zilei > Monden > Costin Mărculescu, înmormântare cu glume sinistre. „Ai luat bani să plângi?”
Costin Mărculescu, înmormântare cu glume sinistre. „Ai luat bani să plângi?”

Costin Mărculescu, înmormântare cu glume sinistre. „Ai luat bani să plângi?”

Actorul Costin Mărculescu a fost dus, azi, 13 iunie 2020, pe ultimul drum. Nu puteau lipsi de la înmormântare Mara Bănică și Serghei Mizil, care l-au cunoscut foarte bine, fiind prieteni  de foarte mulți ani.

O expresie veche, din popor, spune că, „Nicio înmormântare fără râs” și asta s-a întâmplat și după ce trupul neînsuflețit al lu Costin Mărculescu a fost coborât în groapă. Mara Bănică şi Serghei Mizil au făcut glume sinister, imediat după acest moment.

La o înmormântare nu se vorbește fără rost, nu se fac glume, nu se râde. Totuși, Mara Bănică face o glumă în timp ce împarte colivă celor aflați lângă mormântul lui Costin Mărculescu, al cărui sicriu fusese deja depus în locul în care își va dormi somnul de veci.

„Serghei, cu ciocolată sau…?”, a spus jurnalista în timp ce și-a îndreptat privirea spre Serghei Mizil, care izbucnește în râs, spre uimirea celor aflați în cimitir.

Ulterior, mara Bănică îi mai mărturisește: „Când o fi (n.r.: la înmormântarea lui Serghei Niculescu-Mizil)… tot eu voi fi acolo. Și la cădelniță…”.

Ca să nu rămână „dator”, și Serghei Mizil i-a răspuns Marei tot cu o glumă. „Ai luat bani să plângi?”, a întrebat-o Serghei Mizil pe Mara Bănică, potrivit  cancan.ro.

O moarte care i-a șocat pe apropiați

Potrivit medicilor legiști, care au întocmit raportul preliminat după efectuarea autopsiei, Costin Mărculescu a suferit un infarct cardio respirator acut. Actorul a fost găsit mort în apartamentul în care locuia singur în noaptea de miercuri spre joi, respectiv, 10 spre 11 iunie.

O vecină a anunțat autoritățile că s-a spart o ţeavă în locuinţa , de la etajul 8, unde locuia actorul, cu chirie, şi a inundat mai multe apartamente.

„Pur şi simplu apropriaţii m-au informat că a fost găsit mort în cadă şi, fiind prieteni de ani de zile şi vorbind ultima dată în urmă cu câteva zile, locuind şi în apropriere am zis să vin să văd ce se întâmplă. Se ştie faptul că era depresiv în ultima perioadă, nu este o surpriză sau un lucru necunoscut, fiindcă s-au derulat tot felul de întâmplări neplăcute în ultimii ani pe partea de cariera, ca să spun aşa. Costin era un om deosebit, era un om extrem de sufletist, un om care întodeauna ştia să fie alături de prieteni. Pe data de 29 iunie, urma să publice o carte, «Bombă cu fitil aprins» şi ştiu că îşi dorea foarte mult acest lucru”, a declarat o prietenă de-ale lui Costin Mărculescu

Costin Mărculescu s-a născut pe 29 iunie 1969 în Craiova. Ia„Ecaterina Teodoroiu”, iar în Cinematografie în 1985, în filmul regizoarei Cristiana Nicolae „Al patrulea gard lângă debarcader”.

În 1986, actorul a jucat în “Liceenii”, alături de Ștefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivașcu. Costin Mărculescu a absolvit Academia Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale promoția 1989 – 1993. De-a lungul timpului, regretatul artist a colaborat cu mai multe Teatre, susținând peste 2.000 de spectacole în țară și în străinătate și a jucat alături de Florin Piersic, Mișu Fotino, Alexandru Lulescu, Dem Rădulescu, Nicu Constantin, Tamara Buciuceanu, Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, George Constantin, Silviu Stănculescu, Constantin Diplan, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mitică Popescu, Cezara Dafinescu, Horațiu Mălăele.