Evenimentul Zilei > Social > Costică Argint, „recuperatorul Serghei“
Costică Argint, „recuperatorul Serghei“

Costică Argint, „recuperatorul Serghei“

Costică Argint, autointitulat lider al ţiganilor din Italia, a fost reţinut de anchetatorii italieni în cadrul unei ample operaţiuni cu numele de cod „Serghei“.

„Au numit-o aşa deoarece aşa se prezenta Argint «clienţilor» care-l angajau să le recupereze datoriile. Deşi acuzat de şantaj, cămătărie şi recuperări ilegale – fapte pentru care a mai fost condamnat şi în România – nu ştim încă ce măsură vor lua împotriva lui autorităţile italiene şi dacă acestea vor da curs, în cele din urmă, solicitărilor noastre de expulzare“, ne-au declarat surse din poliţie.

Argint a fost „săltat“ de carabinieri dintr-o locuinţă din Tivoli. „De această dată a încercat să-l convingă pe fostul asociat al lui Claudio Guerrierri să plătească 56.000 de euro, în contul unei datorii de 20.000 de euro, cu un pistol de jucărie. De fapt, cu astfel de arme îşi «şantaja» Argint victimele“, au adăugat sursele citate.

Costică Argint a devenit celebru la Bucureşti, la finele anului trecut, după ce s-a întâlnit, la Roma, cu ministrul de externe Adrian Cioroianu şi cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, deşi era căutat prin Interpol de autorităţile române.