Costică Argint i-a scris lui Tăriceanu

Costică Argint i-a scris lui Tăriceanu

Romii din Italia vor să organizeze un protest în faţa Amabasadei Române la Roma şi să-şi ardă paşapoartele. Romii din Italia conduşi de Costică Argint ameninţă că vor renunţa şi la cetăţenia română, dacă Ambasada Română îi va mai discrimina.

Toate acestea se arată în scrisoarea trimisă de liderul romilor din Italia, Costică Argint premierului Călin Popescu Tăriceanu.

În scrisoare, Argint se arată nemulţumit de faptul că membrii asociaţiei sale nu au fost invitaţi la întâlnirea ministrului de Interne, Cristian David cu diaspora, la Roma, pe 23 ianuarie. Argint acuză Ambasada României la Roma că are un comportament "discriminatoriu şi lipsit de respect" faţă de cetăţenii români de etnie romă. Invitaţia pentru participarea la întrevederea cu ministrul Cristian David a fost făcută de ambasadă telefonic şi cu mai puţin de 24 de ore înainte de eveniment, reproşează Argint.

"Faptul că se discută probleme ale cetăţenilor români care trăiesc în afară graniţelor României evitându-se participarea romilor români care trăiesc în număr foarte mare în afara graniţelor contravine Constituţiei şi democraţiei, inclusiv a recomandărilor Consiliului Europei", se arată în scrisoarea trimisă la Palatul Victoria.

Ne puteți urmări și pe Google News

Argint subliniază că romii români au aceleaşi drepturi ca orice alt cetăţean român. Şi că mai ales au dreptul constituţional să participe la discutarea problemelor care îi privesc direct. Nu în ultimul rând, liderul romilor din Italia cere premierului Tăriceanu să ajute romii când aceştia au probleme. Dar să-i şi pedepsească când încalcă legea.

În scrisoarea către premier, Costică Argint nu a precizat şi data la care Asociaţia va organiza mitingul de protest.

(16:45)