Câștigarea celui de-al treilea titlu consecutiv din Emiratele Arabe Unite i-a adus lui Cosmin Olăroiu un impresionant renume internațional. Cu acesta, antrenorul român a bifat al nouălea trofeu din ultimii 7 ani petrecuți în Orientul Mijlociu, două fiind câștigate chiar în acest sezon, în primul său an la Al Ahli.

Metodele sale de pregătire l-au impresionat profound pe „secundul” echipei, Fabio Cannavaro, care nu a ezitat să-l laude pe Oli în presa italiană: „I-a făcut pe jucători să vină mai devreme la antrenamente și să folosească sala de forţă. Un antrenor trebuie să lase în urmă, pe lângă trofee, organizare și un mod de lucru care să ajute la progres. Așa am luat titlul așteptat la Al Ahli vreme de 5 ani. Mă înteleg perfect cu Cosmin", a declarat pentru Gazzetta dello Sport fostul căpitan al Squadrei Azzurra.

Vorbele starului italian cântăresc enorm și îi deschid tehnicianului român poarta către Serie A, mai ales că acesta a avut succes și pe plan european, unde a ratat la limită calificarea în finala Cupei UEFA.