Evenimentul Zilei > Actualitate > Coșmar pentru pasagerii unui ferry care a plecat azi-noapte din Ibiza. Vaporul s-a înfipt într-o insulă. Răniți grav și salvări cu elicoptere
Coșmar pentru pasagerii unui ferry care a plecat azi-noapte din Ibiza. Vaporul s-a înfipt într-o insulă. Răniți grav și salvări cu elicoptere

Coșmar pentru pasagerii unui ferry care a plecat azi-noapte din Ibiza. Vaporul s-a înfipt într-o insulă. Răniți grav și salvări cu elicoptere

Cel puțin 15 persoane, inclusiv un copil, au fost rănite după ce un feribot de pasageri a eșuat pe o insulă de pe coasta Ibiza, aseară.

Paza de coastă a ajutat la evacuarea celor de la bordul feribotului FRS – numit San Gwann – în timp ce elicopterul a transportat  la spital un băiat în vârstă de 10 ani. Feribotul, care avea 35 de pasageri și 12 persoane din echipaj la bord, călătorea între Ibiza și insula vecină Formentera, când intrat în plin pe o insulă cunoscută sub numele de Es Malvins, scria MajorcaDailybuletin.

Naționalitățile celor răniți, inclusiv copilul, nu sunt deocamdată cunoscute.

FRS Ferry a declarat: „Feribotul San Gwann, operat de FRS, care acoperă ruta Ibiza-Formentera, a suferit un accident sâmbătă, după ce a eșuat pe insula Es Malvins după plecarea din Ibiza la ora 21.30. FRS și-a activat protocoalele de securitate și urgență și a informat imediat autoritățile despre incident. La momentul accidentului, 35 de pasageri și 12 echipaje se aflau la bord. „După impact, echipajul a ajutat pasagerii până când au fost evacuați cu toții.

„FRS ar dori să mulțumească gărzilor de coastă spaniole care au fost implicate în operațiunea de salvare și evacuarea navei, precum și celorlalte instituții care au participat la evacuare.”

Mii de turiști călătoresc în Formentera în fiecare vară cu feribotul din Ibiza. Insula este renumită pentru plajele sale lungi cu nisip alb și apa limpede.