Corupție în Sănătate. Și brancardierii iau spagă. Zeci de mii de euro

Corupție în Sănătate. Și brancardierii iau spagă. Zeci de mii de euro Sursa foto: Dreamstime.com

Un brancardier de la Spitalul Județean Craiova a luat  spaga de zeci de mii de euro. El este acuzat că a săvârșit infracțiunea de trafic de influență în formă continuată.

Corupție în sănătate, încă de pe holurile spitalelor! Un brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a primit mită mii de euro.

Banii erau pentru diverse intervenții pe lângă medici și funcționari cu atribuții manageriale din cadrul unor unități spitalicești din Dolj, apucături clare și binecunoscute multor pacienți care se confruntă cu situații de corupție în Sănătate.

Brancardierul a strâns o mică avere din șpăgi. El este acuzat că a săvârșit infracțiunea de trafic de influență în formă continuată

Ne puteți urmări și pe Google News

Corupție în Sănătate la alt nivel. Mii de euro șpagă, pentru brancardier

În perioada octombrie 2021 – februarie 2022, inculpatul Abagiu Ciceron ar fi pretins suma totală de 22.500 euro. Bani primiţi erau de la cinci persoane diferite.

Procurorii anticorupție au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului.

DNA a pus sechestru pe bunurile imobile și mobile ale suspectului.

El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea unor drepturi.

Dosarul de corupție în Sănătate a fost înaintat Tribunalului Mehedinți cu o propunere de menținere a măsurii asiguratorie dispusă în cauză.

Şpagă. Sursa foto: Pixabay

Bărbatului i s-a pus sechestru pe bunuri

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, asupra bunurilor imobile şi mobile (atât a bunurilor prezente cât și a bunurilor viitoare), aparţinând inculpatului Abagiu Ciceron, respectiv asupra sumei de 400 de lei, ridicată cu ocazia surprinderii în flagrant a inculpatului, până la concurența sumelor de 12.500 de euro și 30.000 lei.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

  • o pedeapsă de doi ani și șase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea unor drepturi.

„Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Menționăm că toate comunicatele au fost întocmite în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, se arată în comunicat.