Evenimentul Zilei > Actualitate > Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel? Marea afacere a măștilor
Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel? Marea afacere a măștilor

Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel? Marea afacere a măștilor

Un al treilea scandal de corupție referitor la exploatarea în folos personal a pandemiei izbucnește în Germania după numai câteva săptămâni.

Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel? Potrivit publicației de stânga Der Spiegel,  Ministerul Federal al Sănătății condus de Jens Spahn ar fi cumpărat 570.000 de dispozitive de protecție de la Burda GmbH.

Marea problemă este că ministrul este soțul (în Germania căsătoriile egalitare sunt permise) unuia dintre lobby-știi acestei companii. Este vorba de jurnalistul Daniel Funke.

Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel?

Săptămânalul german a menționat că acordul „ar putea reprezenta un conflict de interese” pentru ministrul care nu a împlinit încă 41 de ani,


Atac terorist în inima Americii! Planul nebunesc al Iranului


Suspiciunile sunt cu atât mai mari, cu cât afacerea s-a încheiat prin atribuire directă, Aceasta este o procedură în care ministrul este de obicei implicat în negocieri.
Drept urmare, săptămânalul s-a adresat companiei Burda să ceară lămuriri.

Ca răspuns, reprezentanții firmei au precizat că „în niciun moment” Funke nu a fost „informat sau implicat în tranzacție”.

Acesta este al doilea caz dubios în procesele administrative în care este implicat Spahn.

În octombrie anul trecut, publicația berlineză Tagesspiegel a dezvăluit că tânărul ministru ar fi acordat un contract de 100 de milioane pentru furnizarea de măști companiei de logistică Fiege cu sediul în Greven. Acest oraș se află chiar în circumscripția lui Spahn.


Dubai, capitala plăcerilor interzise. Fața întunecată a bogatului emirat


Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel? Un soț care știe ce vrea

Nici partenerul de viață al ministrului nu a fost scutit de scandaluri.

Potrivit Wikipedia, Funke a scris pentru revista Bunte un material în care îl prezenta pe ambasadorul trimis de Donald Trump în Germania, într-o lumină  pozitivă.

Jurnalistul a uitat să menționeze că el și partenerul lui Spahn nu numai că aparțineau aceleiași minorități sexuale, dar erau și buni prieteni.

Corupție în guvernul prea-cinstitei Merkel? Pandemia, sursă de îmbogățire

Revenind, însă, la cazurile în carre politicienii germani au încercat să exploateze pandemia în interes personal, trebuie menționate și alte două scandaluri.
Deputatului Nikolaus Löbel de la CDU a recunoscut că a profitat de pe urma unui contract privind aprovizionarea cu măști.

Un alt scandal similar i-a vizat și pe deputații aliațilordin CSU Georg Nüsslein, Alfred Sauter și Tobias Zec, scrie IL Giornale.

 

Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii. Istoria se rescrie