Evenimentul Zilei > Actualitate > Corupția le dă târcoale. Comisia de Etică a FIFA cere sancțiuni pentru Blatter și Platini
Corupția le dă târcoale. Comisia de Etică a FIFA cere sancțiuni pentru Blatter și Platini

Corupția le dă târcoale. Comisia de Etică a FIFA cere sancțiuni pentru Blatter și Platini

Presa internațională a anunțat reprezentanții Camerei de investigații a Comisiei de Etică a FIFA dorește ca Sepp Blatter și Michel Platini să fie sancționați, însă fără să facă vreo precizare în acest sens.

Pe data de 7 octombrie, Blatter, Platini (președintele UEFA și „vicele” FIFA) și Jerome Valcke, secretarul general al forului mondial, au fost suspendați pentru 90 de zile, în urma unor presupuse fapte de corupție venite din partea Comisia de Etică a organizației de la Zurich. Astfel, celor trei le este interzisă implicarea în orice activitate fotbalistică. 

Sepp Blatter este acuzat că ar făcut o „plată neloială” de 2 milioane de franci elvețieni către Michel Platini. Plata s-a efectuat în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 și 2002. 

Mai mult, imaginea FIFA a scăzut drastic, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului, pentru luare de mită și primirea de alte foloase, de la începutul anilor 90 și până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.