CORUPŢIA din FIFA: Sepp Blatter, ANCHETAT de FBI. El şi-a dat DEMISIA, după 17 de la conducerea Federației Internaționale de Fotbal

Joseph Blatter, președintele demisionar al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), face obiectul unei anchete a justiției americane în scandalul de corupție care zguduie forul mondial.

Ancheta FBI a fost devoalată de presă la doar câteva ore după ce elvețianul și-a anunțat demisia de la şefia FIFA, transmite The Guardian.

New York Times afirmă că Blatter ''a încercat de mai multe zile să se distanțeze de acest scandal'', dar autoritățile ''speră să obțină cooperarea unor responsabil din cadrul FIFA inculpați'' pentru corupție, pentru a strânge lațul în jurul lui Blatter.

Reuters, NY Times şi ABC News au făcut trimitere la o anchetă FBI care îl vizează direct pe Sepp Blatter, citând responsabili care au dorit să își păstreze anonimatul, precum și surse apropiate dosarului. Din raţinuni de securitate, detaliile anchetei nu au fost dezvăluite opiniei publice.

''Într-un moment în care toată lumea încearcă să-și salveze pielea există cu siguranță o cursă legată de cel care va ceda primul'', a declarat o sursă apropiată anchetei, pentru ABC. 

Şefa Departamentului de Justiţiei american, Loretta Lynch, a anunțat  săptămâna trecută că în acest dosar complex privind corupţia din FIFA, au fost puşi sub acuzaţie 14 persoane, printre care Jack Warner, fost vicepreşedinte FIFA, Eduardo Li, membru în Comitetul Executiv al FIFA, dar şi Jeffrey Webb, vicepreşedinte FIFA. 

Joseph Blatter, ales vineri pentru un al cincilea mandat de președinte al FIFA, și-a anunțat marți demisia din funcție, după 17 ani la conducerea forului.  O reuniune extraordinară pentru alegerea succesorului său se va organiza abia din decembrie a acestui an și până în martie 2016.

Potrivit NY Timesîn decembrie 2011, FBI-ul a deschis o anchetă privid mai marii din FIFA și în colaborare cu ancheta  I.R.S, operațiunile cele două agenții au condus la arestarea unr oficiali de fotbal de top, în această săptămână. Dosarul, care a implicat agenții de poliție și diplomați din 33 de țări, a fost descris de organele de drept ca fiind unul dintre cele mai complicate cazuri de drept internațional din istoria recentă.