Cort sau umbrelă? Unde ne adăpostim de soare

Cort sau umbrelă? Unde ne adăpostim de soare

Dacă beneficiați de un mic spațiu în aer liber, zilele toride de vară ce vor urma vor fi mai ușor de tolerat la umbră, sub un pavilion sau o umbrelă. Totodată, dacă sunteți la prima încercare în a decora curtea în mod util, e bine să țineți cont de câteva sfaturi ce vă vor scuti de viitoare reinvestiții.

Pentru a face alegerea corectă nu e suficient să vă orientați după preț și design. E foarte important să luați în considerare și câțiva factori care poate, la momentul cumpărării, nu vă sunt explicați.

Spațiu prea mic

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă aveți o curte mică, nu trebuie să vă simțiți obligați să cumpărați un cort, doar pentru că așa are toată lumea. „Am întâlnit acest argument, da. Mulți cumpărăori cumpără ceva ce văd peste tot, dar care lor nu le este potrivit”, ne spune Daniel Ștefan, agent de vânzări la un important centru de produse de bircolaj din București.

 „Cei care au o curte mică fug de ideea de umbrelă, însă acum există și umbrele frumoase, cele de tip ghicocel, care nu doar că arată foarte bine, dar sunt rezistente, ușor de manevrat și depozitat și au un cost mai mic”, spune expertul.

Factori importanți

Atunci când vă decideți asupra modelului dorit, treceți la umrătorul pas: materialele. Învelișurile cortului sau umbrelei trebuie să fie tratate astfel încât să ofere protecție UV, în special dacă știți că și copiii vor petrece mult timp în acest loc de relaxare.

De asemenea, materialul trebuie să fie impermeabil. „Deși mulți cred că nu e importantă impermeabilitatea acestor materiale, ploile de vară au stricat multe mese festive, clipe ce se voiau frumoase în sânul familiei. Bineînțeles că acest factor ridică prețul, dar este o investiție care merită făcută”, spune Ștefan Daniel.

 

Prețul dictează calitatea?

„În cazul acestor accesorii de grădină, prețul dictează nu doar calitatea, ci și aspectul. Corturile care costă puțin peste 10 euro nu vor ține mai mult de o jumătate de sezon, dacă vremea este blândă. Aceste corturi sunt destinate scurtelor ieșiri la iarbă verde”, spune agentul de vânzări.

 

Despre aspect, acesta menționează că în cazul pavilioanelor de dimensiuni generoase, care costă în jur de 150 de euro, banii sunt bine investiți.

 

„Diferența de aspect este de la cer la pământ între cele două variante și nu numai. Scheletul este metalic, din fier forjat, iar materialul este rezistent și alcătuit din material opac, material semi opac și plasă anti-insecte. Un astfel de pavilion rezistă minim cinci ani, dacă pe perioada iernii este depozitat la loc uscat”, mai spune Ștefan.