Evenimentul Zilei > Actualitate > Coronavirusul ia peste picior autoritățile din Iran și lovește în conferința de presă
Coronavirusul ia peste picior autoritățile din Iran și lovește în conferința de presă

Coronavirusul ia peste picior autoritățile din Iran și lovește în conferința de presă

Ministrul adjunct al Sănătății din Iran fost testat pozitiv cu coronavirus, după o conferință de presă în care a dezmințit că statul ascunde proporțiile epidemiei.

Iraj Harirchi a participat luni la o conferință de presă la Teheran pentru a informa opinia publică despre stadiul epidemiei în Iran.

La un moment dat, Harirchi a început să transpire abundent și a părut surprins de acest lucru. A scos o batistă și a început să-și tamponeze fruntea, în timp ce Ali Rabiei, ministrul Cooperativelor, Muncii și Protecției Sociale, continuă să vorbească alături de el.

Conferința de presă a fost organizată pentru a dezminți că regimul de la Teheran ascunde proporțiile reale ale epidemiei în Iran.

Autoritățile au respins afirmațiile că numărul morților este în realitate mult mai mare decât s-a anunțat oficial, căutând să minimalizeze pericolul unei epidemii.

Până marți, Teheranul a anunțat 95 de cazuri confirmate și 15 morți.

Într-un video postat de agenția de presă Fars, marți, Harirchi recunoaște că a fost testat pozitiv cu coronavirus și spune că se află în auto-carantină la domiciliu.

Oficialul a promis că autoritățile vor reuși să stăpânească răspândirea virusului.